Generalni direktori fudbalskih klubova Crvene zvezde i Partizana, Zvezdan Terzić i Miloš Vazura, izjavili su večeras da su za uvođenje VAR tehnologije u srpski fudbal, ali i da je ta odluka na Fudbalskom savezu Srbije.

- Svi u Crvenoj zvezdi smo za uvođenje VAR tehnologije, treba da pratimo evropske trendove. To je spinovanje javnosti koje plasira Partizan, da oni jesu za, a mi nismo. Ne pitamo se ni oni ni mi, to treba da bude odluka FSS - rekao je Terzić za Radio televiziju Srbije.

Priča o uvođenju VAR tehnologije postala je jedna od glavnih tema nakon 158. "večitog" derbija i gola crveno-belih koji je podigao veliku prašinu.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI JE PARTIZAN OŠTEĆEN? Boaći šutirao glavom, Stojković izvadio loptu sa gol linije... (VIDEO)

Terzić je istakao i da srpske sudije "nisu uopšte problem", već da je problem to što im se ne dozvoljava da sude kako umeju.

Generalni direktor Partizana je protiv dovođenja stranih sudija, ali je ponovio da su crno-beli za VAR.

- Partizan je još početkom prošle sezone tražio uvođenje VAR tehnologije, ali nisu svi klubovi prihvatili... Ako je to skupo, onda možemo da uvedemo bar gol-tehnologiju koja je jeftinija, ali odluka je na FSS i drugim klubovima da to prihvate - rekao je Vazura.

PROČITAJTE JOŠ: Milojević: Ja sam najveći krivac za derbi

Kada je reč o golu Zvezde, čelnici ta dva kluba imaju drugačije mišljenje.

- Čitava sportska javnost, realna sportska javnost se složila da je gol bio potpuno regularan, čist kao suza, i da je lopta prešla liniju. Ne znam zašto se više pominje ta stvar - rekao je Terzić.

Vazura je istakao da ne očekuje da će Sudijska komisija ići protiv svog sudije, iako ni oni, kako je naveo, nisu sigurni da li je bio gol.

- Kao i niko u Srbiji. Sudijska komisija mora da kažnjava i edukuje sudije, a to je uloga FSS - rekao je Vazura.

Veliku prašinu posle derbija podigla je i izjava golmana Partizana Vladimira Stojkovića, koji je rekao da će se odreći srpskog državljanstva i da ga je sramota što je Srbin.

- Lično cenim golmana Stojkovića. Mislim da je izvanredan golman... S obzirom na to da nosi dres reprezentacije Srbije, mora da bude svestan težine izgovorene reči. On ne predstavlja samo Partizan, već i igrača nacionalnog tima. Takve reči koje je izgovorio nikada u istoriji nijedan srpski sportista nije izgovorio - rekao je Terzić.

On je dodao i da je ubeđen da je to imalo "predigru i uvertiru".

PROČITAJTE JOŠ: STAMPEDO PROTIV PARTIZANA: Vučelić prokomentarisao tvrdnje prvog čoveka Zvezde

- Ta indoktrinacija traje već duži period od strane čelnika Partizana i njihove televizije, gde oni podgrevaju navijačke strasti i to je sve uticalo na golmana Stojkovića da odreaguje tako, da on stvarno misli da su on i Partizan žrtve, što apsolutno ne odgovara istini - rekao je Terzić.

Na Stojkovićevu izjavu reagovao je sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela, koji je naveo da ponašenje golmana Partizana za lečenje.

- Što se tiče gospodina sportskog direktora Crvene zvezde, mislim da je jedino on video da je lopta pola metra u golu, to niko nije video. Mislim da on nije dao tu izjavu, već ju je samo izgovorio. Cenim njegov rad, on je jako dobar sportski radnik, ali je nekulturna izjava koju je dao, ali to govori o njima, odnosno o onome koji mu je rekao da to kaže - rekao je Vazura.