KADA ekipa nema svoj dan, onda je remi u meču protiv najvećeg rivala - puna kapa. Crvena zvezda je u večitom derbiju bila daleko od svojih najboljih izdanja ove sezone, odigrala je ispod svojih mogućnosti, ali je uspela da se podigne kada je delovalo da joj nema spasa, postigne gol i nastavi seriju od 32 utakmice bez poraza u svim takmičenjima.

Ima nešto posebno u ovoj nepobedivosti Milojevićevih izabranika, neka dobitna kombinacija snažnog karaktera, pobedničkog mentaliteta i sreće. I kada je bila u podređenom položaju, kao protiv Salcburga, Napolija, pa i sada, u prvom poluvremenu derbija sa Partizanom, Zvezda je umela da pronađe način i put do rezultata koji joj odgovara.

Ipak, za razliku od duela sa mnogo skupljim Austrijancima i Italijanima, u Humskoj se očekivalo da crveno-beli budu ti koji će dominirati, voditi glavnu reč, jer su posle ulaska u Ligu šampiona, kao i prema svim ostalim parametrima, bili očigledni favoriti.

PROČITAJTE JOŠ: Milojević: Gol je čist kao suza

Međutim, nije bilo tako. U prvom poluvremenu šampion je izgledao kao izduvani balon. Ekipa je očigledno bila emotivno i fizički ispražnjena, dugo nije mogla da se pronađe, da dođe do daha. Partizan je Zvezdinim oružjem, agresivnošću i pokretljivošću na sredini terena, zbunjivao Milojevićeve izabranike i terao ih na greške.

- Nismo ušli dobro u meč. U derbijima je veoma bitno kako otvorite utakmicu, a mi smo dozvolili Partizanu da bude agresivniji. Konsolidovali smo se u drugom poluvremenu, koje je apsolutno pripalo nama. Napravili smo nekoliko izmena i vratili se. Zato je remi ravnopravan ishod. Ne mogu reći da sam zadovoljan, nismo bili dobri, ali treba imati u vidu da smo imali kadrovske probleme, nekoliko igrača prećutalo je da ima virus zbog velike želje da igra na derbiju - istakao je Vladan Milojević.

PROČITAJTE JOŠ: OGLASILI SE IZ LjUTICE BOGDANA: Zvezda na derbiju oštećena za penal?

Milojevićeve izmene su u drugom poluvremenu donele boljitak. Jovančić i Simić su ubrzali igru, a Marin je kao plejmejker ispao korisniji nego kada je pokušavao da prodire po krilu. Zvezda je došla do izjednačenja, ali se vratila iz Humske sa utiskom da je mogla i morala mnogo bolje.

PENAL NAD BOAĆIJEM PRE GOLA

POGODAK Ričmonda Boaćija nikome u Crvenoj zvezdi nije bio "ni trunčicu" sporan, svi su, od trenera, preko igrača, pa do predsednika, istakli da je čist kao suza. Napravljen je i korak dalje u polemici, tvrdnjom da je golu prethodio nedosuđeni penal.

Crveno-beli su kao dokaz na društvenim mrežama objavili fotografiju na kojoj se vidi kako mladi defanzivac Partizana Svetozar Marković sa obe ruke vuče Boaćija prilikom udarca glavom, posle kojeg je postigao gol za izjednačenje.