PRVI ovosezonski večiti derbi veoma je važan za obe ekipe, ali i ispit za novajlije u oba tabora, jer će potencijalno za čak 18 fudbalera Partizana i Crvene zvezde duel u Humskoj biti vatreno krštenje. Osmorici fudbalera crno-belih i čak desetorici crveno-belih ovaj meč će značiti "više od igre", imaće jak motiv da se dokažu, jer se vrlo dobro zna da derbi ponekad rađa junake za istoriju.

Na klupi crno-belih debitovaće u derbijima Zoran Mirković. Bata vrlo dobro zna šta dueli sa Crvenom zvezdom znače, jer ih je dosta i odigrao, ali ovaj bi mogao u mnogo segmenata da mu odredi nastavak sezone. Pozitivan rezultat ostaviće ga u trci sa rivalom za titulu i vratiti ekipi psihološki impuls, skinuti im balast sa leđa prouzrokovan nešto lošijim partijama ne i rezultatima i eliminacijom iz Evrope.

Pročitajte još: Nikolić: Možda na kraju ovaj derbi odluči sezonu

Od osmorice potencijalnih debitanata, realno je da sedmorica budu u protokolu: Mark Valjente, Rikardo Gomeš, Goran Zakarić, Slobodan Urošević, Nemanja Nikolić, Aleksandar Šćekić i Gabrijel Enake. Možda se nađe mesto i za omladinca Jovana Kokira, ako se Mirković odluči da mu bude možda faktor iznenađenja.

Crvena zvezda je ponovo letos dovela celu jednu postavu novih igrača, pa teorijski čak desetorica mogu da debituju. Sigurni u startnoj postavi su Miloš Degenek i Marko Marin. Neki će na klupu, a neki na tribine. Vrlo verovatno će šansu s klupe ili možda i od starta imati Goran Čaušić, Lorenco Ebisilio, Veljko Simić i Nikola Stojiljković. Džonatan Kafu zavisi od broja stranaca, a Milan Jevtović i Dejan Meleg od taktičkih zamisli s obzirom na to da je pitanje kakav će tim u zavisnosti od posledica duela sa Napolijem izvesti trener Vladan Milojević.

Pročitajte još: Čaušić: Pobeda u Humskoj bi nas znatno približila tituli

Treba reći da od ove desetorice Veljko Simić i Goran Čaučić imaju derbi iskustva iz mlađih kategorija kada su nosili crveno-beli dres.

PARTIZAN

Mark Valjente

Nemanja Nikolić

Rikardo Gomeš

Gabrijel Enake

Aleksandar Šćekić

Goran Zakarić

Slobodan Urošević

Jovan Kokir


ZVEZDA

Veljko Simić

Miloš Degenek

Lorenco Ebisilio

Dejan Meleg

Nikola Stojiljković

Dušan Jovančić

Milan Jevtović

Džonatan Kafu

Marko Marin

Goran Čaušić