Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da je isplativije rušenje nego rekonstrukcija stadiona "Rajko Mitić".

"To je isplativije, međutim, ne znači da će se i dogoditi. Takođe, nije ni sigurno da ću ja to dočekati na ovoj poziciji. Ipak, realnost je da Marakana u bliskoj budućnosti neće zadovoljavati standarde UEFA i potrebna joj je ozbiljna rekonstrukcija", rekao je Terzić.

Jedan od problema predstavlja atletska staza.

PROČITAJTE JOŠ: KATANAC NA "SVETOM NIKOLI": Šanse da Napoli ugosti Zvezdu u Bariju trenutno nisu realne

"Kada bi se ona sklonila, onda bi se sam teren pomerio ka zapadnoj tribini, dok bi preostale tri morale da se sruše i opet naprave", naveo je direktor Zvezde.

On je kazao da ništa neće biti urađeno bez plana, već da će sve biti dobro analizirano, pre svega na finansijskom planu, uz obaveznu konsultaciju investitora.

"I drugi velikani su srušili svoje stadone, Arsenal je srušio Hajberi, Atletiko se odrekao Visente Kalderona, Totenhem je takođe srušio Vajt Hart Lejn, i svi su na tim mestima napravili moderna zdanja. Zašto onda to ne bi mogl da uradi i Zvezda? Za početak je raspisan javni konkurs za idejno rešenje i uglednoj komisiji je poslato 26 rešenja svetskih projektantskih agencija. U predstojećih mesec dana trebalo bi da budu izabrana dva rešenja, jedno bez i jedno sa atletskom stazom. Lično, ja sam za ono sa tribinama tik uz teren, ali na koji stadion bi Marakana mogla da liči je još rano pričati", kazao je Terzić.

PROČITAJTE JOŠ: Vujadin Savić: Voleo bih da i u domaćem prvenstvu stadion bude ispunjen do poslednjeg mesta!