Hrvatski fudbaler Luka Modrić rekao je da nije očekivao debakl od Španije, ali da je njegova reprezentacija i dobro prošla sa šest primljenih golova.

- Nismo ovo očekivali, bio je to jako težak poraz. Dobro smo počeli, ali smo se raspali kada smo primili prvi, a posebno drugi gol. Žalosno je reći, ali na kraju je i još dobro prošlo. Nedopustivo je da ovako rasprodajemo ugled koji smo tako teško stekli - rekao je Modrić posle utakmice.

Hrvatska je u utorak uveče deklasirana u Elčeu od Španije (6:0) na početku Lige nacija, u svojoj prvoj utakmici od poraza u finalu Svetskog prvenstva u Rusiji.

- Moramo da shvatimo da ne možemo da igramo ako ne budemo davali 100 odsto mogućnosti. Biće dobro ako iz ovoga izvučemo pouku, a verujem da hoćemo. Najlakše je sada kritikovati i govoriti šta ne valja. Nema smisla kukati jer ne može da se promeni ono što se dogodilo. Siguran sam da će sve biti dobro i da se ovo više nikada neće ponoviti - kazao je Modrić.

Dejan Lovren je bio oštar prema medijima.

Pročitajte još Ramos između "orla" i "leptira": Kako je slavio gol Hrvatima? (VIDEO)

- Težak poraz, sigurno boli, ali stanite i razmislite (ako uopšte imate mozga) pre nego što krenete da pljujete, kao što inače znate dragi mediji. U ovakvim situacijama ne treba tražiti krivca. Zajedno smo pobeđivali sve do sada, pa ćemo zajedno i gubiti. Ne smemo da potonemo i ne želim da se zaboravi sve ono lepo što smo ostvarili. Mi kakav smo narod, odmah pljuvačka na najjače, zato i nećemo nikada napreodvati sa takvim stavom - napisao je Lovren na Instagramu.

- Momci, glavu gore, sledeća utakmica je novo dokazivanje. Zaboravimo na ovo što pre, jednostavno, j..... loše veče - dodao je Lovren.

Pročitajte još DALIĆ POSLE "ŠESTICE": Najteža noć, neki igrači su igrali samo za sebe