"PAKETI od zlata", u kojima su ulaznice za domaće utakmice Crvene zvezde u Ligi šampiona protiv Napolija, Liverpula i PSŽ - planuli su za tri sata. Iz ogromnog reda, razvučenog od blagajni skoro sve do Autokomande, mnogi su se vratili tužni, praznih ruku. Oko 10.000 paketa, koliko se našlo u slobodnoj prodaji, završilo je u rukama najbržih, najsnalažljivijih i najsrećnijih.

Oni najstrpljiviji i najzagriženiji, došli su čak 12 sati pre zvaničnog otvaranja, probdeli čitavu noć ispred biletarnica na "severu" da bi imali najbolje startne pozicije za 10.00, kada je počela prodaja ulaznica.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA PONOVO U BARIJU? Napoli traži izmenu domaćinstva u Ligi šampiona

Neki su bili "pod dobrim gasom", kao grupica momaka iz Niša koje smo zatekli kako pevaju i vode navijanje sa šipke ispred blagajne. Atmosfera kao da se utakmica igra za nekoliko sati...

- U pet ujutro smo stigli kolima iz Kragujevca, jedna grupa je već bila ispred stadiona. Čekamo i stražarimo po smenama, nadamo se da će se isplatiti, mada sporo ide prodaja. Rešili smo da kupimo karte po svaku cenu, volimo Zvezdu više od svega i ovako nešto nećemo da propustimo - kaže Ivan koji se sa trojicom drugara upustio u ovu avanturu.

Foto: M. Vukadinović

U redu je najviše navijača iz unutrašnjosti Srbije, tu su i Valjevci, Čačani, Kragujevčani, po naglasku se razaznaju i Zvezdine pristalice iz Republike Srpske... Limenke i plastične flaše razbacane su na sve strane. Iz pretrpanih ranaca vade se sendviči, a iz obližnjih kioska i pekara donose se hamburgeri, pice... Ima i onih koji su od umora posedali na beton...

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDINO ZBOGOM PROFESORU: Preminuo Božidar Cerović

- Došao sam da ispunim želju mlađem bratu, koji mnogo voli Nejmara. Ovo je lepa prilika da ga vidi uživo, samo da se nekako domognem ulaznica - negde na sredini reda pomalo je hvatala nervoza Dejana, studenta iz Beograda.

Pravila su bila jasna, jedna osoba mogla je da kupi samo dva paketa. U slobodnoj prodaji bilo ih je mnogo manje, jer su dan pre toga prednost kod kupovine imali navijači sa sezonskim kartama i članovi kluba. Posle manje od tri sata, nije ostao nijedan paket i blagajne su zatvorene...

Mnogima se nije isplatio dug put, čekanje u redu. Da bi gledali uživo svoju Zvezdu, za ulaznice će morati da se snalaze na druge načine.

ZAHTEVI ZA MILION PAKETA?
IZ Crvene zvezde se pojavila nezvanična informacija da je bilo zateva za blizu milion paketa ulaznica. Tako je premašen rekord iz 1996. kada je, navodno, bilo narudžbina za 800.000 ulaznica za meč za Barselonom u kvalifikacijama za LŠ.

VIP REZERVISAN ZA UEFA ZVANICE
PO pravilima UEFA, Crvena zvezda je obavezna da ostavi malu količinu (oko 1.000 ulaznica) za prodaju na dan utakmice. Takođe, gostujućim navijačima pripada poseban boks i pet odsto karata, dok je čitava VIP galerija renovirana i sređena samo za zvanice iz evropske kuće fudbala, tako da Zvezda nije mogla da prodaje najbolja i najkomfornija mesta na svom stadionu.