U DANSKU su ispraćeni sa mnogo više skepse nego pozitivnih misli, a sada, dan posle pobede nad Nordsjelandom u Farumu (1:2), izabranici Zorana Bate Mirkovića ponovo imaju širok osmeh na licima i podršku da na sve strane šire optimizam. S pravom, jer su momci u crno-belim dresovima na severu kontinenta konačno izgledali kao pravi takmičarski tim, koji ima jasan plan i kvalitet da ga sprovede u delo.

Jedan od onih koji do četvrtka nije podsećao na sebe sa početka prošle sezone je Marko Janković. Omaleni vezista je sinoć u Farumu predstavljao najznačajniju kariku u lancu, i sa izuzetkom u poslednjih 20 minuta, bio je “zategnut” do maksimuma.

- Ostaje žal što smo pomalo naivno primili gol, iz situacije kad smo na sredini terena mogli da uzmemo loptu. Sad moramo da se spremimo za revanš protiv mlade ekipe, željne dokazivanja. Moja asistencija je bila dobra, mada je važnije što smo ostvarili odličan rezultat - objašnjava Janković.

Pročitajte još Mirković posle velike pobede u Danskoj apostrofirao i propuste: Delimično sam zadovoljan

Svaka promena na klupi donese ponešto dobro ekipi, neki pozitivan impuls, a potvrda te teze je bila i te kako primetna na gostovanju crno-belih u Danskoj.

- Izgledali smo dobro, oseća se super energija sa novim trenerom. Nadam se da će nam se forma kretati uzlaznom putanjom. Sa Mirkovićem sam sarađivao skoro tri godine u reprezentaciji Crne Gore. Dosta smo razgovarali, i bilo je to malo slobodnije, baš zbog relacije i “grobarske” veze, zbog koje smo imali dosta tema. Drago mi je što je počeo novi segment u trenerskoj karijeri, nadam se da ćemo zajedno napraviti dobru priču: da će igrači ostvariti dobre karijere, a samim tim pomoći i njemu u trenerskom poslu.

Odličnu partiju u Farumu Janković pripisuje preciznim zaduženjima.

- Ovoga puta trener mi je podelio zadatke taktičke prirode, koji moraju da se ispoštuju nezavisno od toga da li imate dobar dan ili ne. Jednostavno, morate. A što se tiče igre s loptom i inspiracije, samo mi je kazao da igram slobodno i preuzmem odgovornost. Oseća i on klub, zna kako funkcioniše, jasno mu je u kakvoj smo situaciji bili... Nije stvarao nikakav pritisak, jer znamo i sami šta moramo da radimo.


Pročitajte još PARTIZAN ODLIČAN NA GOSTOVANjU NORDSJELANDU: Velika pobeda Mirkovića (VIDEO)

Prava “hemija” na relaciji trener-igrači predstavlja ključ za buđenje i po golmana Vladimira Stojkovića:

- Novog šefa svi dobro poznajemo, a to kako je igrao za Partizan i reprezentaciju prenosi sad na nas kao trener. Sve je dosta oštrije nego što je bilo. Prihvatili smo sve što je tražio. Kad se kaže “mi smo Partizan”, onda se podrazumeva da ste u svakom trenutku spremni da polomite i ruku i nogu za pobedu i prolaz. U redu, može neko i da nas pobedi, ali taj mora da ima tri dana temperaturu posle toga.

Ne otpisuje iskusni čuvar mreže Dance.

- Moraće još jedna “mečka da se rodi” da bi se prošlo. To govorim zato da bih upozorio kako ne bi trebalo preskakati stepenike. Iako mnogima deluje drugačije, uveravam vas da je naspram nas ozbiljna ekipa, koja će igrati napadački u Beogradu. Ipak, biće paklena atmosfera, svi će biti uz nas - zaključio je Stojković.

REVANŠ OD 600 DO 1.200 DINARA
PRODAJA ulaznica za revanš meč Partizana i Nordsjelanda počela je danas putem prodajne mreže “Tiketlajna”, a od ponedeljka će moći da se nabave i na blagajnama stadiona u Humskoj od 10 do 18 časova, osim na dan utakmice, kada će se prodavati od 10 do početka utakmice. Karte za južnu tribinu koštaju 600, za bočne delove “istoka” i “zapada” 900, a za centralne delove istočne i zapadne tribine 1.200 dinara.