Prvi čovek Radničkog iz Niša Ivica Tončev rekao je da očekuje da će se njegov klub dobro pokazati u utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa protiv Gzire sa Malte i istakao da ulazak u Evropu nije "konačan cilj", već da je to samo početak.

- Na utakmici u četvrtak pokazaćemo zašto se fudbal igra na jugu Srbije, a to je zbog publike. Želim da pozovem sve kako bi zajednički podržali klub i pokazali koliko je fudbal značajan nama na jugu Srbije i koliko Niš voli svoj klub i uvek je uz njega - rekao je Tončev za sajt kluba.

Radnički iz Niša se posle 35 godina vraća na evropsku scenu. Taj klub će danas dočekati Gziru u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

- Zadovoljan sam kada vidim koliko ljudi mi dnevno priđe na ulici kako bi mi pružili ruku i dali podršku klubu, odnosno izrazili zahvalnost što je Radnički opet vraćen na evropski put. Kada to vidim znam da smo uradili pravu stvar - rekao je Tončev.

On je istakao da, kada je reč o podršci klubu, Radnički može da parira Partizanu i Crvenoj zvezdi, kao i da osvajanje trećeg mesta u domaćem prvenstvu nije bilo slučajno.

RADNIČKI N. - GZIRANišlije u Evropi posle 35 godina! Na Čair stiže malteška Gzira, rival od kojeg je tim Nenada Lalatovića jači – kec nosi kvotu 1,25, a Sigurna pobeda (bez primljenog gola) 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Radnički Niš - Gzira.

- Očekujem da se u utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa pokažemo u najboljem svetlu. Igrom i zalaganjem pokazaćemo da uspeh koji smo zabeležili u domaćem prvenstvu, osvajanjem trećeg mesta, nije splet srećnih okolnosti. Radnički postaje ozbiljan tim od koga protivnici strepe. Želim da naglasim da ulazak u Evropu nije naš konačan cilj, to je samo početak, cilj je da u Evropi i ostanemo - kazao je Tončev.

- Siguran sam da će Radnički dati sve od sebe da dođe do drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa - dodao je Tončev.

Utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa između Radničkog i Gzire igra se u četvrtak od 21.00 na "Čairu" u Nišu.