PARTIZAN je osvajanjem Kupa Srbije završio sezonu ipak sa trofejom uz opštu konstataciju u Humskoj da je "godina bila uspešna". Osvojen je trofej, posle 12 godina crno-beli su dočekali proleće u Evropi, pa je zbog svega toga često kritikovani trener Miroslav Đukić u intervjuu klupskoj televiziji rekao da je spreman da ostane pritom otvorivši dušu.

- Nisam došao u Partizan da bih lansirao karijeru i otišao. Došao sam da radim, ne bojim se rada i izazova. Biće teško u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Iako smo povlašćeni biće to opet dobri, jaki protivnici, gde će svaka utakmica biti izjednačena. Ne plašim se tih stvari, verujem u sebe, ekipu i viziju fudbala. Moj rad je moja lična karta - izjavio je Đukić za TV Partizan.

Svi su mu govorili da je lud što je preuzeo Partizan posle duple krune, ali je on imao drugi cilj.

PROČITAJTE JOŠ: Đukić: Vrhunska sezona završena osvajanjem Kupa

- Doći u Partizan posle duple kruna jeste bila ludost. Znate da će to biti teško ponoviti i ostvariti. Sve manje što uzmete posle toga biće kritikovano, stavljano pod lupu. Verovao sam u sebe i svoj rad i došao sam, jer smatram da možemo da napravimo dobre stvari. Želim Partizan koji će na duge staze raditi dobro i oformiti igru, stil, način igre. Posle ove sezone nećemo morati da radimo iz početka već će uslediti nadogradnja. Dovećšemo pojačanja, svi koji ostaju, neki Panta, Zdjelar, Antonov znaju zahteve, tako da će biti samo bolji.

Pritisak i zahtevi o smeni koji su stizali iz medija i sa tribina trpeo je, kaže Đukić, od trećeg kola.

- U ovoj prokletoj Srbiji morate da budete "ušemljeni". U šemi sa nekim, a Đukić ne pripada nikome. Dve godine sam u Partizanu i dve godine sam samo kritikovan. I kad smo igrali najlepši fudbal, niko me nije pohvalio, ni skandirao "Đukiću majstore". Niti se to protezalo po novinama. Nije ni sad. Zato što sam svoj čovek.

PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN NAJVEROVATNIJE REŠIO PITANjE TRENERA ZA SLEDEĆU SEZONU: Stolica blizu kormila "valjka"

Nije se libio da bude direktan.

- U Srbiji morate da budete podoban, prijatelj sa ovima i onima, sa novinarom. Nekome sujeta proradi što se ja ne javljam nekome na telefon. A, ja sam prema svim medijima isti, korektan i pošten. Ni sa kim ne idem na ručak, intervjui svi dobijaju isto - preko portparola Bilje. Ne pripadam ni navijačkim grupama, ni predsedniku Vučeliću, ni direktoru Vazuri, ni Ilijevu, samo Partizanu. Vojnik sam kluba, sve ću da uradim radim za Partizan, ako treba uhvatiću igrača za gušu. Ne plašim se ničega i nikoga, znam svoj posao i gde sam i šta sam. Ne moram da se udvaram, da budem simpatičan.

Zato mu nisu bili jasni ljudi koji su mu vikali "Đukiću odlazi" u momentu kad je podizao pehar.

- Držaim pehar u rukama, a 10 budala viče. Pa ko to normalan radi. Ja bih bar sačekao da prođe taj momenat. Ako se budete talasali, slušali šta vam pričaju uprava, navijači, novinari - poludećete.

Đukić ističe da obožava poštene ljude i one koji znaju to da cene.

- Moja snaga je Teleoptik, kad vidim portira kako mu je teško kad izgubimo, ili momke iz obezbeđenja koji su stalno pozitivni, pa Nadu kuvaricu kad plače što mene hoće da teraju. Živim za te obične ljude, za njihovu sreću - rekao je Đukić.

JANKOVIĆ DA ISTERA CRNOGORCA IZ GLAVE

ĐUKIĆ je istakao da su svi igrači imali isti tretman, da nije bilo podela bez obzira na to što su neki zbog slabe forme u određenom periodu morali na klupu.

- Marko Janković je sjajan potencijal. Rekao sam mu kad istera onog Crnogorca iz glave biće vrhunski, a ako to ne udari biće samo igrač. Poslednje dve utakmice odigrao je vrhunski, a došle su kao reakcija na sedenje na klupi.


GROMOBRAN NA SVLAČIONICU

ĐUKIĆ je ocenio sezonu kao sjajnu, jer je Partizan bio uspešan na dva fronta dok je samo u Superligi bio drugi. Po njemu, klub nije pripremljen, nema 30 igrača za ovakvu sezonu, a da je sve proces. Kritiku je preuzimao na sebe samo iz jednog razloga.

- Svlačionicu ništa nije smelo da poremeti i održao nas je baš taj pošten odnos unutar nas samih. Nije bilo privilegovanih, svi su morali da daju maksimum. Sa mnogo strana smo bili razbijeni, primali smo udarce sa svih strana, duvalo je po nama, osetili smo se sami. Ipak, sve smo izdržali - kaže Đukić.