MILORAD Mažić i još četvorica srpskih fudbalskih sudija su vrlo lako mogli da ostanu kod kuće i finale Lige šampiona gledaju na televiziji! "Novosti" su ovo saznale od izvora u sedištu UEFA u Nionu koji je vrlo blizak komesaru za suđenje evropske kuće fudbala, Italijanu Pjerluiđiju Kolini.

Prema našim saznanjima, slučaj oko skandaloznog penala arbitra Srđana Oradovića u Subotici na meču Spartak - Radnički i svega što se dešavalo posle tog meča, daleko se čuo, pa je tako i snimak (ne)spornog detalja otišao iste večeri u sedište UEFA. I da stvar bude još bizarnija, poruka iz Švajcarske je vrlo jasna: da se kojim slučajem sve ovo desilo pre delegiranja sudija za finale Lige šampiona, sasvim je sigurno da to finale ne bi (!) sudio Milorad Mažić sa svojim srpskim pomoćnicima.

PROČITAJTE JOŠ: Radoman tvrdi da od arbitara još nismo videli sve: Ima gorih “kamikaza” od Obradovića

Podsetimo, Kolina je 7. maja odlučio da finale LŠ poveri Mažiću. U UEFA su toliko šokirani saznanjem da Obradović i Mažić sude isti rang takmičenja u Srbiji, a dodatni apsurd koji je začudio sve u Nionu je podatak da arbitar Obradović ima više mečeva u Srbiji (?1) ove sezone od Mažića.

PROČITAJTE JOŠ: SASLUŠAN FUDBALSKI SUDIJA IZ JAGODINE: Obradović ostaje u pritvoru!

Bilo kako bilo, ispostavilo se na kraju da je još i dobro što je Obradović svirao najsmešniji penal u istoriji srpskog fudbala samo sedam dana pošto je Mažić delegiran za finale Lige šampiona. Jer, u suprotnom bi naš nabolji arbitar zbog tuđe gluposti, neznanja ili namere (što će se tek utvrditi istragom u policiji), morao da čeka neku novu priliku da sudi najvažniji meč u svojoj karijeri.

"PAO" ARAPIN SA ISTORIJSKOG FINALA
SUDIJA istorijskog finala srpskog fudbala u kojem su omladinci Veljka Punovića na Novom Zelandu 20. juna 2015. godine postali šampioni sveta, Fahad al Mirdasi uhapšen je zbog pokušaja da namesti finale Kupa Saudijske Arabije. On je bio predviđen da sudi i na SP u Rusiji, ali će ga FIFA skunuti sa spiska pošto je FS S. Arabije insistirao na ovakvoj kazni.