Izgubili su fudbaleri Partizana pretposlednji pripremni meč na Kipru, ali poraz od Lijepaje (1:0) nije zabrinuo trenera srpskog prvaka Miroslava Đukića. Naprotiv...

- Jedino ne mogu da budem zadovoljan rezultatom. Bili smo u dobrom intenzitetu, ekipa je odlično trčala, stvorila dosta prilika... Izgubili smo, ali to u ovom trenutku ne zabrinjava. Najbitnije je da smo odigrali dobro, golovi će doći - rekao je Đukić i potom se osvrnuo na pojedinačni učinak fudbalera tokom utakmice sa letonskim timom.

Prvo o Nemanji G. Miletiću, koji se ponovo našao u centralnom delu odbrane.

- Daje nam sigurnost i na bekovskoj i štoperskoj poziciji. Može bez problema da igra na oba mesta.

Nekoliko mladića iz omaldinskog pogona povedeno je na Kipar prevashodno s ciljem da osete rad sa prvotimcima. Ipak, Armin Đerlek je u Limasolu pokazao da bi na njega moglo da se računa tokom prolećnih izazova na domaćoj sceni.

- Svi mladi su pokazali nivo za Partizan. To je najbitnije. Đerlek se ozbiljno nameće. Tu sam samo da ispratim njegov talenat, želju i htenje. Izrasta u kvalitetnog igrača. Sve što radi je pametno, inteligentno.

Ožegović je tokom meča sa Lijepajom promašio nekoliko sjajnih prilika, Suma na Kipru sve više pokazuje zbog čega je Ivica Iliev nekoliko prelaznih rokova insistirao na njegovom angažmanu...

- Suma i Ožegović su izašli iz povreda. Dosta su se mučili poslednjih 15 minuta. Bitno je da izdrže. Zadovoljan sam njihovim učinkom. Ognjen je imao puno šansi, nije ih iskoristio, međutim, bitno je da u njih ulazi – istakao je Miroslav Đukić, dodavši da još uvek nije sigurno da će ekipa koja istrči na teren na generalnoj probi protiv beloruskog Šahtjora biti ona koja će se suprotstaviti Viktoriji iz Plzenja u prvoj rundi nokaut faze Liga Evrope.

- Videćemo. Zavisi od forme i drugih stvari. Danas sam hteo da i ova ekipa ima po 90 minuta u nogama. Vidi se da se mučimo. Teško nam je. Fale nam minuti u visokom ritmu. Momci polako ulaze u formu.