Trener fudbalera Vardara Čedomir Janevski izjavio je danas da njegov tim nema šta da izgubi i da će u predstojećoj utakmici u Sankt Peterburgu protiv Zenita pokušati da osvoji prve bodove u Ligi Evropa.

"Znamo da Zenit ovde ne gubi lako bodove, ali dolazimo spremni. Imamo dva meča do kraja, do sada nismo osvojili bod i treba da igramo sa željom da osvojimo bod ili tri. Mi ne pretimo, već smo došli bez straha, jer nemamo šta da izgubimo, a možemo samo da dobijemo", rekao je Janevski, preneli su makedonski mediji.

Utakmica Zenita i Vardara u petom kolu Grupe L u Ligi Evropa igra se u četvrtak od 19 časova u Sankt Peterburgu.

Janveski je ocenio da njegov tim ima kvalitet i da je u kvalifikacijama pokazao da može da igra dobre mečeve. Dodao je da ubedljiv poraz u prvoj utakmici protv Zenita (0:5) nije merilo kvaliteta njegovog tima.

Trener makedonskog šampiona rekao je da njegov tim nije došao da igra zatvoreno i "na nulu", već da postigne gol iako je, kako je naveo, Zenit kvalitetniji i na svakoj poziciji ima po dva kvalitetna igrača.

Iako se Zenit plasirao u drugu fazu Lige Evropa, Janevski je rekao da ne veruje da će se ruski tim opustiti i da neće imati motiva.

Zenit je prvi u Grupi L Lige Evrope sa tri pobede i jednim nerešenim rezultatom, dok je Vardar poslednji sa sva četiri poraza.