Fudbaleri Crvene zvezde počeli su danas pripreme za novu sezonu sa željom da na stadion Rajko Mitić vrate titulu prvaka Srbije.

Novom treneru Vladanu Milojeviću, koji je na kraju sezone nasledio Boška Đurovskog, na prozivci se javilo 27 fudbalera.

Za sada jedini novajlija među crveno-belima je Marko Gobeljić iz Napretka, ugovori su istekli Aleksandru Lukoviću, Predragu Sikimiću, Petru Orlandiću i Nemanji Supiću, dok je Marku Poletanoviću završena pozajmica iz belgijskog Genta.

Uz dozvolu kluba odsutna su šestorica stranaca Mičel Donald, Damijan Le Talek, Abraham Frimpong, Ričmond Boaći, Mateus Viveiros i Džon Ruiz, a reprezentativne obaveze sprečile su Filipa Manojlovića, Gelora Kangu, Srđana Plavšića, Mihaila Ristića, Miloša Stojanovića, Marka Mijailovića, Vladimira Jovovića i Kalida Auča da se jave na prvo okupljanje.

Sa ekipom su Nenad Milijaš, Marko Petković i Dušan Anđelković, kao i šestorica omladinaca.

Fudbaleri Crvene zvezde u Beogradu radiće do ponedeljka, a potom idu na bazični deo priprema na Zlatibor gde će provesti 12 dana.

Već 29. juna igraju prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

MILOJEVIĆ: LIGA EVROPE? OBEĆAVAM SAMO RAD
Trener crveno-belih Vladan Milojević je obećao samo veliki rad i poručio da veruje u tim.
-
Nikad se do sada u karijeri nisam sreo sa malom pauzom, ali to je izazov. Optimista sam, radićemo naporno. Nemam strah, ne treba ni da postoji, a voleo bih da na igrače prenesem pozitivnu energiju. Možda delujem samouvereno, ali verujem u svoj rad - rekao je Milojević novinarima na stadionu Rajko Mitić na startu pripremama.
Milojević navodi da još uvek ne zna na kojim pozicijama su mu potrebna pojačanja, a da će biti siguran kada se bolje upozna sa ekipom.
- Biće odlazaka i dolazaka... Strance očekujem do kraja nedelje, do tada ću se bolje upoznati sa mladim igračima.
Na pitanje da li realno da se Zvezda plasira u Ligu Evrope Milojević nije mogao da obeća.
- Nećete od mene čuti ništa, osim da Zvezda ima najviše ciljeve. Ne volim obećanja, daćemo sve od sebe da napravimo uspeh.
On ne smatra da je prošla sezona bila "toliko loša sa forsiranjem stranaca", ali da su u narednoj planovi drugačiji.
- Moram da sagledam i vidim vrednosti svih igrača. Imamo dobar miks igračkog kadra, volim iskusne lidere kako bi mladi učili od njih - poručio je Milojević.