UŽIVANjE u lovorikama i slatkim plodovima duple krune već je prošlost za Ivicu Ilieva. Sportski direktor Partizana sa svojim saradnicima već uveliko pravi planove za narednu sezonu, a u razgovoru za "Novosti" je otkrio koji će biti njihovi prvi koraci.

- Cilj nam je da zadržimo "kostur" ove šampionske ekipe i zato smo spremni da našim glavnim igračima ponudimo nove, pojačane ugovore. To znači da želimo da ih zadržimo na duže staze. Ne samo što ćemo im isplatiti bonuse i viškove koje su zaradili osvajanjem duple krune, već ćemo pokušati sa njima da se dogovorimo o produžetku saradnje, po novim i za njih boljim uslovima nego što su dosad imali. Dobili bi veća primanja, naravno, ne preterano, već u skladu sa mogućnostima kluba - istakao je Iliev.

Da li se nove mere najviše odnose na strance, da se oni pre svih zadrže?

- Na ovaj način želimo da sačuvamo naše Brazilce Leonarda i Evertona, ali se projekat naravno odnosi i na ostale igrače. Čekaju nas razgovori i dogovori, nemamo mnogo vremena do početka priprema, pa i kvalifikacija za Ligu šampiona.

Navijače, ipak, najviše zanima hoće li Leonardo biti njihov ljubimac i u narednoj sezoni?

- Videćemo, mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ga zadržimo, ponudićemo mu još bolje uslove. Videli ste sa koliko je emocija i želje igrao u Partizanu, vezao se svim srcem za klub, i to je nešto što očekujemo da će biti veoma važno kada bude donosio odluku o nastavku karijere. Isto važi i za Evertona, Tavambu... Sve smo ih doveli za mnogo manje sredstava nego što je njihova realna vrednost, što takođe govori o sposobnosti naših čelnika i svih ostalih mojih saradnika. Zajedno smo odradili fantastičan posao u prethodnom prelaznom roku, sada ćemo to pokušati da ponovimo.

Hoće li uskoro biti novih "bombi"?

VAZURA NA POSLUDIREKTOR Partizana Miloš Vazura juče je bio na svom radnom mestu u Humskoj 1. Prvi operativac crno-belih je, samo dan posle puštanja iz pritvora, zbog navodno nelegalnog posedovanja oružja u svom automobilu, bio na svojim redovnim aktivnostima. Bez izjave za novine, dok traje istraga.

- Kada sam pre godinu i po dana govorio tim rečnikom, doživeo sam i mnoge reakcije koje nisu bile na mestu, čak i kritike. Emotivno sam najavio tadašnja pojačanja, jer sam verovao u njih, a koliko sam bio u pravu pokazali su rezultati. Ipak, sada ću drugačije odgovoriti na vaše pitanje: Nećemo dovesti "bombe", ali ćemo angažovati igrače koji su na nivou Leonarda, Evertona, Tavambe...

Znači li to da će Partizan još jači ući u novu sezonu?

- Svi u klubu želimo da tako bude, jer ulazimo sa najvišim ambicijama. Napašćemo Ligu šampiona, na to imamo pravo jer smo jedini klub iz Srbije koji je u poslednjih 25 godina igrao u eliti, i to dva puta. U oba slučaja bio sam akter kao igrač, sada i sa ove pozicije sanjam reprizu. Nije realno da napravimo opet nešto tako veliko i nerealno, ali ja sam uvek bio optimista u životu. Svakako, velika stvar bi bio i naš plasman u Ligu Evrope.

Glavni utisak posle vaše priče je da se Partizan finansijski konsolidovao?

- Kao klub smo sve stabilniji, to se odnosi i na finansije. Kada je tim u pitanju, najvažnije je da ne moramo nikoga da prodamo iz ove ekipe. Zato je glavna strategija da sačuvamo kostur tima i dovedemo kvalitetna pojačanja kako bismo bili još jači naredne sezone.

Opet se priča o povratku bivših igrača, Škuletića, Tošića, Jovanovića, Rukavine?

- To su uvek aktuelne priče koje najviše forsiraju mediji. Obično jedna od deset takvih kombinacija se ostvari. Mi bismo voleli da se vrati neko od njih, ali je pitanje koliko je to moguće.

NIKOLIĆ NAJVEĆE POJAČANjE

IVICA Iliev je ponovo istakao veliki značaj trenera Marka Nikolića u osvajanju duple krune.

- Markov dolazak je bio naše najveće bogatstvo, jer takav trener znači i donosi više od svih pojačanja. Kada je malo ko verovao da može nešto da se osvoji u ovoj sezoni, on je usadio u ekipu neviđenu pozitivnu atmosferu i pobednički duh. Nikolić ima ugovor sa klubom, moja želja je da još dugo godina sarađejumo. Mislim da sam ovim rečima najbolje opisao kakav status naš trener ima u klubu - ističe Iliev.