KRAJ utakmice u Novom Pazaru zamaglio je lepu fudbalsku predstavu, a trener Borca Milorad Kosanović pokušava da zaboravi to "treće poluvreme" i spusti loptu na zemlju.

- Bilo - prošlo, mi smo već sve zaboravili i okrećemo se duelu sa Spartakom koji je za nas od krucijalnog značaja. Moramo da pobedimo odlične Subotičane kako bismo sačuvali status, a za to nam je potreban, pre svega, mir. Vraćati se unazad moglo bi da nas poremeti i dekoncentriše, a nema za to potrebe, jer postoje nadležni organi koji će utvrditi šta se tačno događalo. Moje je da igrače vratim "u normalu" i da ne dopustim da razmišljaju o onome što je bilo, već samo o onome šta nas čeka.

Mira među igračima verovatno ipak nema, pogotovo za one koji su bili u epicentru napada.

- Ja nisam video šta se dogodilo, jer sam već otišao u svlačionicu, ali igrači su mi rekli da su bili napadnuti i da je Lazar Jovanović udaren. Onda je nastalo opšte guranje, vika, psovanje... Kamera je sve snimila i inicijatori tuče moraju da povuku kosenkvence. Sve to je trajalo oko pet minuta, srećom, brzo je intervenisala i policija i na kraju se ipak sve završilo bez većih problema.

Kosanović kaže da ne zna šta je to trebalo domaćinu kada su pobedili i osvojili tri važna boda.

- Na terenu je sve bilo čisto, igralo se muški, ali nije bilo pogibljenih startova ili provociranja. Na tribinama se navijalo sportski, bez ružnog skandiranja i vređenja, ništa nije nagoveštavalo da će jedan čovek napraviti takvu gužvu. Kada se sve smirilo, mirno smo napustili Novi Pazar, nije bilo nikakvih problema.

GOL RUKOM I TRI LOPTE

NOVI Pazar je poveo, kaže Kosanović, na neregularan način.

- Domaćin je postigao gol rukom i taj pogodak je odredio dalji tok meča. A igre više nije ni bilo, jer su na terenu stalno bile tri lopte koje su ubacivane sa atletske staze. Kod nas je to tako i ja neću time da se bavim. Kao što sam rekao, razmišljam samo o utakmici sa Spartakom.