Fudbaler Crvene zvezde Ričmond Boaći posvetio je današnje golove protiv Bačke saigračima i rekao da su oni najzaslužniji za njih.

"Golove posvećujem saigračima. Da nije bilo njih, zajedničkog truda koji smo uložili i u pripremi ove utakmice, ne bi bilo ni ovih golova i mnogo sam im zahvalan", rekao je Boaći za klupski sajt posle utakmice u Bačkoj Palanci.

Boaći je postigao dva pogotka u pobedi Zvezde sa 3:0 nad Bačkom u 23. kolu Super lige. Njemu su to prvi golovi u drugoj zvaničnoj utakmici za novi klub.

Napadač iz Gane je imao još nekoliko izglednih šansi, ali nije uspeo da da više golova.

"Imao sam jedan veliki promašaj, ali u fudbalu je najvažnije nastaviti dalje, čak i ako se to dogodi. Nisam odustao, želeo sam da se iskupim i zahvaljujući svojim saigračima, uspeo sam u tome. Napadačima se uvek dogode i promašaji, i najvažnije je ne odustati, ne predati se", kazao je on.

Kod oba gola asistirao mu je Gelor Kanga, sa kojim po njegovim rečima dobro sarađuje.

"Pratim kako se Kanga kreće i čim pomislim da je u situaciji da asistira, pokušavam da mu se ponudim, tražim loptu, i za sada imamo dobru saradnju", naveo je Boaći.

Zvezda će u sledećem kolu igrati "večiti" derbi protiv Partizana.

"Radićemo naporno tokom nedelje kako bismo se dobro pripremili. Saigrači su mi pričali koliko je ta utakmica važna, ali svaka je važna", rekao je Boaći.

Zvezda i Partizan će se sastati naredne subote na stadionu "Rajko Mitić", u 24. kolu Super lige Srbije.