OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA “NOVOSTI”: LIMASOL

USIJALA se žica poslednjeg dana prelaznog roka u Humskoj, Sent Etjen, Đenova i Anderleht su stalno bili na liniji, tražio se pravi model za transfere Nemanje Mihajlovića i Nikole Milenkovića. Dogovor je bio postignut, ali jedini uslov - da se oslobode mesta u timu za mlade igrače Partizana - posle svega nije ispunjen. Sada kada se to nije dogodilo nije isključeno da crno-beli posegnu za alternativnim rešenjem, što podrazumeva prodaju u neku od istočnih zemalja jednog od dvojice najboljih fudbalera - Evertona ili Leonarda.

- Bila je drama, bukvalno, do samog kraja prelaznog roka, posebno oko Milenkovića. Čekalo se do poslednjeg trenutka da Mbođ pređe u Lester i da se realizuje već postignuti dogovor sa Anderlehtom, u vrednosti od četiri miliona evra. Na taj način bi mnoge stvari finansijske bile rešene - objašnjava Iliev.

Stručni štab, svakako, neće žaliti zbog ovakvog raspleta, ali ostaje pitanje kako će klub funkcionisati do leta ukoliko se nekako ne iskoristi prelazni rok koji je još aktuelan u Rusiji, Kini i Izraelu.

- Na kraju, ispada da najviše trpi klupska kasa. Otvorena su još neka tržišta, zasada nemamo nijednu konkretnu ponudu iz tih zemalja, pa ni za Evertona kako se priča iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Rekoh i ranije, može da ode Everton ili Jevtović, ukoliko dovedemo adekvatnu zamenu.

Kada bi došao u situaciju da bira između prodaje sjajnog veziste ili prvog strelca Superlige, utisak je da Iliev ne bi imao dilemu.

- Everton i Leonardo su sve vreme kod nas bili u svojevrsnom zlatnom kavezu, a ako dođe do situacije da mora da prodat jedan ili drugi, pre sam za to da to bude Everton.

Sportski direktor Partizana tvrdi da poslednjih dana nisu pravljeni aranžmani unapred, za letnji prelazni rok.

- Ponuda za Milenkovića je bila vanserijska. Iako je postojala njihova želja nismo hteli da dogovaramo transfer za leto.

U sličnoj poziciji kao Milenković dobar deo poslednjeg dana prelaznog roka u Evropi je bio i Nemanja Mihajlović.

- Što se Mihajlovića tiče, Štutgart je otpao ranije tokom dana, kasnije se pored Sent Etjena pojavila mogućnost da potpiše za Đenovu i odmah bude prosleđen na pozajmicu u Krotone. U tom klubu postoji problem ograničenja broja stranaca, u poslednji čas su ga rešili dovođenjem fudbalera Juventusa, pa je tako zatvorena mogućnost za transfer Mihajlovića - završio je Iliev.