ČUKARIČKI i Nenad Latović su se konačno sreli. I to na vrhu Banovog brda. Mladi stručnjak, koji je uz svoje ime i prezime stavio i nadimak “uspešni”, od danas je i zvanično naslednik Gordana Petrića na klupi “brđana”. Sportski direktor Vladimir Matijašević ga je predstavio domaćim medijima, a Lalatović posle odiseje sa Vojvodinom ponovo ima osmeh na licu.

- Radiću opet u svom gradu i s ljudima s kojima se odlično poznajem. Želim da i u Čukaričkom ostavim trag kao u svim klubovima pre njega - kaže Lalatović.

STIGLA DVOJICA U DANU kada je u Čukarički stigao trener, došla su i prva dva pojačanja. Prvi je 22-godišnji crnogorski štoper Boris Kopitović, koji je došao iz izraelskog Hapoela iz Akre, a zatim i 34-godišnji vezista Petar Jovanović iz Rada.

Direktor Matijašević je otkrio zanimljiv detalj iz ugovora:

- Nenad je potpisao sa Čukaričkim ugovor na četiri godine, želimo ga na duže staze. Ubeđen sam da će napraviti dobar tim koji će motivisati da ima dobru igru i iste takve rezultate.

Poznat kao čovek “bez dlake na jeziku” Nenad Lalatović je u svom stilu otkrio ambicije sa “brđanima”.

- Ove sezone nam pozicija na tabeli ne dozvoljava neke ogromne planove. Ali ako u našem fudbalu u periodu ispred nas sve bude pošteno i čisto, možemo da se nadamo i tituli i trofejima najkasnije za tri godine. Ponavljam, ako sve bude pošteno i ako svi na terenu budu radili svoj posao kako treba - kaže Lalatović.

Nema sumnje da je ovo porukama, pre svega, fudbalskim sudijama koje su (ne)namernim greškama u jesenjem delu sezone prilično krojile neke rezultate u Superligi.

- Od 10. do 27. januara ćemo trenirati na Banovom brdu, a zatim se selimo na Kipar, gde ćemo odigrati pet izuzetno značajnih pripremnih utakmica - zaključio je Lalatović.

PRVI PUT CRNO-BELI
UPITAN da prokomentariše činjenicu da će prvi put u karijeri biti u jednom crno-belom timu, Lalatović je uz osmeh rekao:
- Do sada sam radio u Proleteru, Voždovcu, Napretku, Crvenoj zvezdi, Borcu i Vojvodini, sve samim crveno-belim timovima. Eto, sada i u crno-belom.