BIO je 16. oktobar 2012. kada je Nikola Ninković kao golobradi tinejdžer napravio glupost na revanšu baraža mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu. Savez je brzo reagovao, kaznio ga sa godinu dana neigranja za sve selekcije, a pauza je potrajala mnogo duže.

Posle pune četiri godine neko od selektora je pročitao Ninkovićevo ime i prezime sa spiska, pa će vezista Đenove imati prilike da na terenu adekvatno "odgovori" selektoru Siviću na poverenju koje mu je ukazao.

- Drago mi je zbog poziva za baraž mečeve sa Norvežanima i mogu da kažem da moja želja nikada nije bila sporna i da nikada nisam gubio nadu. Igranje za reprezentaciju je velika čast i to nikada ne bih odbio bez obzira na okolnosti. Jedva čekam da se vratim u reprezentativno društvo i, što da krijem, očekivao sam poziv. Isto tako očekujem i da zaigram za "A" tim ako nastavim sa dobrim partijama u Đenovi - kategoričan je Ninković u razgovoru za "Novosti".

"Izgnanstvo" iz državnog tima je potrajalo tri godine više od propisane kazne samo zbog jednog čoveka, kako kaže Ninković. On ni ovom prilikom nije želeo da mu pomene ime.

- Mogu da razumem da je imao toliki uticaj da takva odluka bude na snazi, ali mi je teško da prihvatim da mu niko nije stao na put. Ukoliko svi misle da nije bilo prilike i potrebe da budem pozivan u međuvremenu, onda se izvinjavam. Svi znaju ko je taj čovek, a doći će vreme kada ćemo pričati o tome. Sada mi je najvažnije da se koncentrišem na obaveze koje su pred nama i pokažem svima koji se pitaju da li se selektor kocka ili se ne kocka.

KJEVO ZA ZABORAVOD dolaska u Italiju, pa do renesanse u dresu Đenove prošlo je punih devet meseci. Prvih šest "bačeno" je na pozajmici u Kjevu.
- Otišao sam tamo direktno sa priprema Partizana. Trener je u planu imao samo 13-14 igrača, tako da realno nisam imao čemu da se nadam, posebno zbog toga što nisam bio njihov igrač.

Svestan je mladi vezista da je "široka livada" i da je pred njim i dalje veliki put.

- Igrački nisam još sazreo, moram puno da radim. Nisam uradio bogzna šta do sada, jedino je malo jače sve odjeknulo jer sam dao gol Milanu. Sada me je i bog nagradio za dobar rad, a ja želim i znam da mogu mnogo više.

Za kraj i zanimljivost koja ukazuje na to da postoje treneri i izvan Srbije koji znaju da "nagaze" svoje pulene.

- Mnogo se više radi nego kod nas, to je definitivno. Naš trener Ivan Jurić je Gasparinijeva škola i insistira na tome da se baš zapne. Na početku sam mislio da nema šanse da izdržim, kukao sam par dana, ali je kasnije sve došlo na svoje i sada nemam nikakve primedbe - uz osmeh i napomenu da mu italijanski ide sve bolje, završio je Ninković.

NOĆ VEŠTICA SA EKIPOM

NOVOPEČENOG mladog reprezentativca smo zatekli u momentu dok je birao kostim za proslavu "Noći veštica" koju je organizovao igrački kadar Đenovljana.

- Povremeno, možda jednom mesečno imamo takve akcije tim bildinga. Sada je zbog "noći veštica" organizovan maskenbal, a ja sam se opredelio za neki jednodelni kostim, kako ne bih morao da se mažem ili farbam. Obično se takvi događaji zakazuju kada neko da prvi gol ili u sličnim prilikama, a ja sam se posle Milana provukao samo sa plaćanjem piceta - otkriva Ninković.