TEŠKA automobilska nesreća zavila je danas Fudbalski klub "Maribor" u crno, ali i čitav region.

Dvojica igrača iz druge postave ovog kluba Zoran Baljak (21) iz Valjeva i Slovenac Damjan Marjanović (20) poginula su kod Maribora, dok je njihov kolega Ljubomir Moravac (19) iz Novog Sada teško povređen i bori se za život, a Žiga Lipušček (20) zadobio je lakše povrede.

Inače, do nesreće je došlo oko 12 sati nadomak Maribora, kada se automobil "reno megan", u kome su se nalazila četvorica igrača koja su se vraćala sa treninga, zakucao u semafor.

Kako "Novosti" saznaju, nastradali Baljak je prešao u vranjanski "Dinamo" 2015. godine kao pojačanje iz valjevske "Budućnosti". Iako mlad fudbaler, od samog početka karijere u "Dinamu" je postizao odlične rezultate. Tadašnji njegov trener Saša Štrbac bio je oduševljen novajlijom, a vest o pogibiji ovog "zlatnog" momka ga je veoma potresla.

PORUKA NAVIJAČA Navijači "”aribora" svoju tugu podelili su danas porukom na društvenim mrežama u kojoj poručuju igračima da sledeću utakmicu igraju za dečake koji su sanjali da će zaigrati pred publikom na velikom stadionu.

- Čuo sam da ima jedan dobar klinac iz Valjeva, pa sam ga pozvao na probu i on je zaista pokazao da ima veliki talenat - kaže potreseni Štrbac za "Novosti". - Ovo je velika tragedija ne samo za dečakovu porodicu već i za srpski sport. Mogao je biti veliki igrač.

Prema Štrpčevim rečima, i trener iz "Maribora" pričao je o Baljaku sve najlepše i veoma ga je cenio.

I Zoranovi bivši saigrači iz Vranja zaprepašćeni su činjenicom da više neće videti svog druga sa koji su se doskora borili rame uz rame da dobiju svaku utakmicu, a onda se zajedno smejali i radovali kada uspeju da pobede.

TEK POTPISAO UGOVOR POGINULI fudbaler Zoran Baljak juče je potpisao ugovor za "Maribor", pa nije stigao da odigra nijednu utakmicu za ovaj klub. Fudbaleri "Maribora" pokušaće u četvrtak da se emotivno i psihički oporave od tragedije i pobede "Aberdin" u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pamtićemo ga kao veselog momka i timskog igrača u pravom smislu te reči - priča jedan od njih drhtavim glasom dok ostali klimaju glavom.

I daju reč da će ga uvek pamtiti i prepričavati drugima utakmicu koju su zajedno odigrali oktobra prošle godine u kojoj je Baljak briljirao. Napominju da su zahvaljujući njemu ostvarili važnu pobedu protiv "Kolubare" iz Lazarevca rezultatom 2-0, jer je oba kola postigao upravo Zoran.

Tuga je zadesila i porodicu golmana Ljubomira Moravca, za čiji život se bore lekari u mariborskoj bolnici. Prema nezvaničnim informacijma, on se pre sedam godina u Maribor preselio iz rodnog Kovilja kod Novog Sada sa ocem Miroljubom, majkom Majom, bratom Rankom i sestrom. Braća su delila istu ljubav, pa je Ranko takođe igrao fudbal, ali branio je boje kluba "Domžale".

Navodno, vlasnik kola koja su učestvovala u saobraćajnoj nesreći je Damjan Marjanović. On je vozio drugove kada je sa njima "sleteo" u smrt.