CRVENA zvezda je i u revanšu pobedila La Valetu 2:1 (1:1), prošla je u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i 26. jula i 2. avgusta igraće protiv bugarskog šampiona Ludogoreca. Ako je suditi sa kakvom je mukom, uz koju igru i broj prilika koje su stvorili Maltežani, Zvezda prošla prvaka Malte, skupoceni tim šampiona Bugarske je veliki favorit za prolaz u plej-of.

Zvezda će za sedam dana pre svega morati da popravi odnos prema igri, koncentraciju i da bude tim, bez soliranja, sebičluka ako misli da se iole nosi sa Ludogorecom.

Umesto da vodi barem 1:0 u prvih sedam minuta (Fibel i Mouče promašili šanse), ponovo bledunjava Crvena zvezda je krenula u meč kao pre sedam dana – iz minusa. Maltežani su poklon korner lako pretvorili u hladan tuš za preko 30.000 navijača na stadionu „Rajko Mitić“.

PLAVŠIĆ I POLETANOVIĆ OPET VIŠAK TRENER Crvene zvezde Miodrag Božović opredelio se za istih 18 igrača. Ponovo su na tribine morali da se presele Srđan Plavšić, Marko Poletanović.

Strelca Karuanu svi su gledali kao u pozorištu (sem Fibela koji je ostavljajući svog igrča pokušavao da ga sustigne) kako im na prvoj stativi sa pet metara daje gol glavom kao na treningu. Bez trčanja, agresije, sa bezbroj sporih dodavanja „s leva na desno i natrag“, nevidljivih Le Taleka, Moučea, crveno-beli su bili potpuno bezopasni, dok su gosti kad god su mogli samo prebacivali odbranu domaćina, pa šta bude. A u 22. je moglo da bude 0:2 da je Džonatan bio precizniji kad je izašao sam pred Kahrimana.

To je bio znak da se Zvezdini igrači trgnu, ponovo slabi, a uz to i sebični Ugo Vijeira je umesto da spoji Kataija sa golom sam završio akciju, kao i mnoge – bezuspešno. A, onda se naljutio Donald Mičel i opalio kao iz topa sa 20 metara. Boniljo je loptu u mreži ispratio pogledom. Izjednačenje je proizvelo kratak uragan domaćina, Vijeira je hteo petom, Ibanjez sa 30 metara, ali i Boniljo se istakao. Crveno-beli su kvalitetniji tim, ali su na odmor otišli sa zebnjom oko srca.

Hod po živcima navijača nastavila je Zvezda i u drugom delu. Ni trener Božović nije odmah hteo da vrši izmene, a da je mogao izmenio bi pola tima. Pozvao je sa zagrevanja igrača tek kad je Kahriman sjajno odbranio udarac veterana Mifsuda. Katai se kao i Malti razbudio slobodnjakom u stativu, a Vijeira ni taj odbitak nije umeo da ubaci u mrežu. Džonatan je svakako tragičar Maltežana iako je bio jedan od najboljih igrača na terenu. Pretrčao je u 68. minutu 50 metara kroz četvoricu igrača Zvezde izbio sam pred Kahrimana ali je opet promašio gol. I onda bizarna scena, Sikimić je ležao u šesnaestercu, a Aleksandar Katai je pametan pas Srnića, iskoristio lošu ofsajd zamku i i prelomio meč koji je u mirnu luku uveo novom odbranom Kahriman 10-tak minuta pre kraja.

OPET BEZ INTERNETA
UPRKOS novim optičkim kablovima, antenama, stara boljka – slab „vaj-faj“ je ostala na stadionu „Rajko Mitić“. Kako i zbog čega „MTS“ ne može da reši ovaj problem zaista je već misterija, ali su novinari u Lav medija centru opet ostali bez mogućnosti interneta pre i tokom utakmice.