KADETI Srbije napadaju vrh Evrope. Fudbalska reprezentacija, koju predvodi selektor Ilija Stolica, sastavljena od momaka koji imaju najviše 17 godina, utakmicom protiv Italije u petak počinje nastup na Prvenstvu Evrope u Azerbejdžanu.


Kapiten "orlića" Strahinja Bošnjak najavljuje dobre vesti:


- Prošli smo kvalifikacioni turnir u Poljskoj i tamo dokazali koliko je timski duh važan za dobar rezultat. Atmosfera u reprezentaciji je sjajna, a poslednje pripreme pred Prvenstvo Evrope smo odradili u Staroj Pazovi.


Srbija je u takozvanij grupi smrti u kojoj će joj rivali biti: Italija (u petak u 12.00), Španija (9. maja u 15.00) i Holandija (12. maja u 12.00). Po dve selekcije iz svake od četiri grupe izboriće plasman u nokaut fazu. Bar na papiru, ispada da nije moglo teže... Ipak, sećanja na mlade Italijane još su sveža kod Bošnjaka koji bi na svojoj poziciji štopera trebalo da se pokaže i u Azerbejdžanu.


- Sa Italijom smo igrali dva prijateljska meča pred kvalifikacioni turnir u Poljskoj. Osim što smo oba izgubili, ostaće upamćeno i koliko su nas italijanske sudije teško oštetile. Ubeđen sam da smo bolji od njih, a pošto s njima startujemo na Prvenstvu Evrope, imamo dodatni motiv da ih pobedimo. Inače, mnogo stvari će zavisiti od tog premijernog meča. U slučaju pobede, otvorila bi nam se vrata za nastavak šampionata - dodaje Bošnjak.


Mladi štoper je trenutno među kadetima Partizana, u koje je prekomandovan iz Teleoptika.


- Trebalo je prošlog leta da odem na pripreme sa seniorskim timom, ali sam ostao sa svojim vršnjacima. Želim da još više napredujem i uskoro im se priključim - optimista je Bošnjak.

 

RASPORED (1. kolo)
Grupa A - četvrtak: Belgija - Škotska, Azerbejdžan - Portugal.
Grupa B - četvrtak: Austrija - BiH, Ukrajina - Nemačka.
Grupa C - petak: Francuska - Danska, Engleska - Švedska.
Grupa D - petak: Italija - Srbija, Holandija - Španija.SASTAV

GOLMANI Aleksandar Popović (Partizan), Miloš Čupić (OFK Beograd), Strahinja Savić (Crvena zvezda), ODBRANA Julijan Popović (Bajer,Leverkuzen), Marko Ilić (OFK Beograd), Mladen Devetak (Vojvodina), Strahinja Bošnjak (Partizan), Ranko Veselinović (Vojvodina), Aleksa Terzić (Crvena zvezda), Stefan Golubović (OFK Beograd), Nemanja Mićević (OFK Beograd), Arijas Čočaj (OFK Beograd), SREDNjI RED Miloš Nikolić (Crvena zvezda), Veljko Nikolić (OFK Beograd), Njegoš Petrović (Rad), Igor Maksimović (Partizan), Lazar Nikolić (Partizan), Armin Đerlek (OFK Beograd), NAPAD Stefan Ilić (OFK Beograd), Luka Ilić (Crvena zvezda), Đorđe Jovanović (Partizan), Dejan Joveljić (Crvena zvezda) i Lazar Nikolić (OFK Beograd).