BORAC za kratko vreme drugi put gostuje Crvenoj zvezdi, ali koliko je okršaj u prvenstvu bio dinamičan i efikasan, toliko je lider Superlige za derbi (sreda, 17.00, Arena 1) osmine finala Kupa spreman za težak duel.

Bez Aleksandra Kataija, kao i tek oporavljenog Sava Pavićevića, trener Miodrag Božović nije krio da će biti i obazriviji nego pred prvenstveni meč koji je dobijen sa 4:2.

- Kup je takmičenje u kojem takođe gajimo ambicije i težimo da ostvarimo što bolji rezultat. Međutim, ono je sasvim drugačije od prvenstva, nema popravnog i često se dešava da autsajderi pobede. Zato i smatram da će biti manje golova nego u ligi. Vidim da su u Borcu dobro raspoloženi, da veruju da će da nas pobede. Meni je drago što nam prete, jer nas to dodatno motiviše. Učinićemo sve da meč prođe bez iznenađenja - istakao je Božović.

Da obraćanje javnosti ne prođe bez zanimljivih izjava, Božović se pobrinuo prilikom pomena Srđana Vujaklije i proslave golova na "Marakani", uz imitaciju sviranja violine.

- Pošto on svira onu violinu, mi ćemo kontrabas! A, i drugi gol koji je postigao bio je iz čistog ofsajda...

Božović ne očekuju goleadu, ali ni penale.

- Nikad kao trener nisam vežbao jedanaesterce. Neću ni sada, jer se penali izvode glavom, a ne nogom - objasnio je Božović.

Ulaznice za meč koštaju 200 (sever), 400 (istok), 500 (zapad), 1.000 (VIP 1 i 2) i 1.500 dinara (VIP galerija).

ŠALA SA "GROBAROM"

NEIZOSTAVNO je bilo i pitanje Božoviću vezano za snimanje kalendara u Skadarliji i verbalnog nadmudrivanja sa navijačem Partizana.

- Ne znam ko je to javio medijima, ali ceo slučaj je bio više šala, anegdota - rekao je Božović. - Nije bilo mnogo ljudi na ulici, ali bilo je i naših navijača koji su nas pozdravljali, ali i njihovih. Znate već kako se navijači međusobno pozdravljaju...

C. ZVEZDA – BORAC

STADION: "Rajko Mitić". Sudija: Milorad Mažić (Vrbas). Početak: 17.00 Arena 1.
CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez - Donald, Grujić, Plavšić - Srnić, Vijeira, Matos.
BORAC: Bajić - Tanasin, Miletić, Jablan, Živković - Jovančić, Mićić - Zorić, Jevtović, Knežević - Vujaklija.