NA crti ili ispred nje stoje Čupići već godinama. I ne daju da lopta uđe u mrežu. Otac Vukan je branio u niškim klubovima, Radničkom i Železničaru, a onda se porodica Čupić preselila u Pančevo, ali su Stefan (7. maj 1994) i Miloš (24. april 1999) svoju fudbalsku sreću našli na Karaburmi. Stefan je neprikosnoven na golu prvog tima OFK Beograda, Miloš je sigurna "jedinica" kadetskog tima... Obojica su i reprezentativci Srbije.

I kako to priliči, reč prvo dajemo starijem bratu.

- Mi smo golmanska porodica, to nije sporno, otac nas je naučio da volimo ovaj, mora se reći, posao, istinski je fanatik - započinje svoju besedu Stefan. - Na Karaburmu sam došao sa 12 godina, iskazao sam talenat u kampu velikog Milana, primetio me je Stojan Vukašinović...

Nije Stefanu sve bilo med i mleko.

- Uh, zaista sam se teško probijao, na Karaburmu su stalno dovodili golmane, pa sam ja morao na dokazivanje u Dorćol, gde sam proveo šest meseci... Vratio sam se, a na golu je bio Lukač, koga ni stena nije mogla da pomeri, bio sam tek treći golman. Opet su me poslali na kaljenje u pančevački Dinamo, a vratili posle samo sedam dana jer je nadostajao još jedan golman.

I Bog ga je, kako kaže, tada pogledao.

- Otišao je Lukač u Partizan, a mene su doveli da budem drugi golman, prvi je bio Zečević. OFK Beograd nije mogao da registruje nove igrače i tako sam dobio šansu. Iskoristio sam je i evo me i danas sam prvi golman.

Debitovao je Stefan sa 18,5 godina (ima 70 seniorskih mečeva), na EP za omladince u Litvaniji popeo se i na krov Evrope, bio je rezerva Rajkoviću.

- Opet borba, sada sam u mladoj reprezentaciji, ali drugi ili treći golman, ni sam ne znam. Protiv Andore sam upisao prvi nastup, ali na zvaničnim mečevima je branio Radunović iz Atalante, a tu je i Manojlović iz Zvezde koji je na pozajmici u Bežaniji. Iako sam standardan u OFK Beogradu, šansu nisam dobio i to mi je krivo, sam sam, borim se, valjda ću je dočekati - pomalo oporo priča Stefan.

Pet godina mlađi Miloš još ratuje sa školom, učenik je drugog razreda Ekonomske škole u Pančevu.

- Mnogo je obaveza, ipak, stižem nekako - priča Miloš dok se žuri da stigne na prvi čas. - Zadovoljan sam u OFK Beogradu, tu sam već devet godina, imam dva najbolja trenera, Darka Mladenovića i Dušana Gašića. Debitovao sam i za reprezentaciju do 17 godina protiv BiH...

Golmanska radionica na Karaburmi u znaku je porodice Čupić.

STEFAN O MILOŠU

ORASPOLOŽI se Stefan kada se pomene mlađi brat Miloš:

- Može mnogo, samo neka nastavi ovako da radi. Nadam se da će imati lakši put od mene, ima dobar rad, trener Prekazi ga voli. Sada je niži od mene, ima 183 cm, ali još raste, kada izađe preko 1.90 biće pravi golman.

MILOŠ O STEFANU
NA pitanje hoće li biti bolji golman od brata Stefana, nekako stidljivo, ali opet čvrstim glasom Miloš prognozira:

- Nadam se da ću biti bolji. Prezadovoljan sam kako Stefan brani, nadam se da će uskoro u inostranstvo, a ja ću ga za godinu-dve zameniti na golu OFK Beograda.

PROČITAJTE I OVO:
* “Grobari” Vujoševiću: Toliko borbe, posvećenosti, dominacije... Dule, hvala za sve
* ABA liga: Džons vuče Partizan sa dna Jadrana
* Novak brani trofej u Parizu: Marej zna kako se igra meč s velikim ulogom
* JSL: Zvezdu nema ko da zaustavi (VIDEO)

* Božić: Još smo daleko od željenog nivoa

* Predsednik Vojvodine: Ivanićevi menadžeri ucenjuju klub

* Grof: Bilo je struje, Vule je bio s Kajom... To je najvažnije
* Za Balažica gotova sezona; Drulović: Neke stvari sa povredama su teško objašnjive
* Grujić najbolji igrač Superlige u oktobru
* Lalatović grmi na čelnike Borca i grada: Trebalo bi da se stide, jer lažu kada su isplate zarada u pitanju