Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević zatražio je javno objašnjenje od novog selektora mlade reprezentacije Srbije Tomislava Sivića zbog čega se na spisku ovog nacionalnog tima nije našao i znatni Orlić Staniša Mandić.

Na Sivićevom spisku našlo se čak 11 igrača iz generacije koja je postala šampion sveta na Novom Zelandu, ali nije bilo mesta za strelca prvog gola u finalu protiv Brazila.

"Gospodine Siviću, sećate li se Staniše Mandića? To je onaj crni momak, veselog duha, nezgodnog temperamenta, sa ogromnim fudbalskim potencijalom koji NIJE imao nešto preterano značajnu ulogu na nedavno završenom Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina? Zaista bi čudno bilo da ste ga zaboravili. Ipak je on odigrao samo sedam utakmica i postigao dva gola, od kojih jedan u finalu Svetskog šampionata. Nije da vas podsećamo, siguran sam da to znate, kao i činjenicu da je u repreznetaciju do 20 godina pozvan iako nije bio standardan u Čukaričkom i igrao je daleko manje nego sada. Gospodine Siviću, da li ste Vi odgovorni za igrače koji se nalaze na Vašem spisku? Ako jeste, kažite mi - zbog čega nema Staniše Mandića? Kao što Vas javno pitam, želim da mi javno i odgovorite", stoji u saopštenju Brđana ispod kojeg je potpisan sportski direktor Vladimir Matijašević

Direktor Brđana se potom okrenuo ostalim odgovornim ljudima u Fudbalskom savezu Srbije.

"Ako nije isključivo Vaša odgovornost, evo, isto pitanje postavljamo gospodinu Mrkeli i gospodinu Miloševiću. Da li je u pitanju Mandićeva trenutna forma i rezultati matičnog kluba? Kluba koji je prethodni šampionat završio kao osvajač kupa i treći u prvenstvu! Kluba koji je letos dobar deo priprema za evropska takmičenja obavio bez četvorice standardnih igrača, koji su bili na raspolaganju reprezentaciji dok god je to bilo potrebno! Bez namere da sudim o Vašem izboru, gospodine Siviću- ako je Vaš – ali, koliko vidim na spisku ima igrača koji donedavno nisu imali ni svoje klubove, međutim, oni su dovoljno dobri da budu deo nacionalnog tima? Bolji od Staniše Mandića? Ne bih rekao. Evo kažite mi, po kojem kriterijumu? Fudbalskom ili je nešto drugo u pitanju? I na kraju, da se ne zaboravi, fudbalski klub Čukarički je bio i oduvek će biti na raspolaganju reprezentaciji kako god da se to od njega zatraži i očekuje, jer je srpski nacionalni inters iznad svakog drugog", stoji u saopštenju.