Posle Slaviše Kokeze, ostavku na članstvo u Upravnom odboru FK Crvena zvezda podneo je i potpredsednik kluba Ivica Tončev. Kako navodi u svom saopštenju, Tončev se na takav potez odlučio zbog toga što je kreiran pritisak koji onemogućava normalno funkcionisanje kluba.

Kako navodi Tončev, deo sportske javnosti smatra da Uprava nije dobro radila, pa je odlučio da svoje mesto prepusti „mudrijim i sposobnijim kandidatima”.

Objavljujemo saopštenje dosadašnjeg potpredsednika Crvene zvezde:

„Poštovani prijatelji Crvene zvezde,

S obzirom na aktuelna dešavanja i atmosferu koja je stvorena oko kluba, ali i u samom FK Crvena zvezda, smatram da je kreiran pritisak koji onemogućava normalno funkcionisanje kluba. Iz tog razloga sam odučio da podnesem ostavku na članstvo u Upravnom odboru FK Crvena zvezda.

Na ovaj korak sam se odlučio jer ne želim da učestvujem u farsi koja se stvara oko našeg najvećeg i najtrofejnijeg kluba! Po svemu sudeći deo sportske javnosti smatra da aktuelna Uprava nije dobro vodila klub i zbog toga sam spreman da prepustim svoje mesto njihovim mudrijim i sposobnijim kandidatima. Verovatno istim onim ljudima koji nisu bili spremni da se uhvate u koštac sa problemima sa kojima smo se mi suočili krajem 2012. godine.

Šampionska titula i smanjenje katastrofalnog duga za deset miliona evra, izgleda, nisu bili dovoljna preporuka za naš dalji rad. Kao i činjenica da smo i pored finansijskih problema uspeli da zadržimo talentovane igrače poput Rajkovića, Grujića i Ristića, za koje se na fudbalskom tržištu može dobiti i deset miliona evra. Nismo ih prodali, jer smo želeli da stvorimo ozbiljan tim za naredne sezone ali izgleda da za takvo nešto nema strpljenja.

Poraz od Kairata i nešto slabiji start prvenstva su ocenjeni kao veliki neuspesi današnje Crvene zvezde. Neka bude tako, iako sumnjam da bi se na takav način „lomila koplja“ u nekom Juventusu, Ajaksu ili Arsenalu posle tri prvenstvena kola. Strpljenje i uigravanje supreduslovi za velike sportske rezultate. Verujem da će ih uskoro biti u Crvenoj zvezdi jer za takvo nešto postoji baza koju smo stvarali i stvorili u proteklom periodu.

Mi smo u Crvenu zvezdu došli sa namerom da stvorimo stabilan tim na duže staze radeći na dugogodišnjem projektu konsolidovanja kluba. Da smo hteli, kao neki ranije, mogli smo se dodatno zaduživati i osvojiti trofej na taj način. Ali, mi smo se ponašali odgovorno želeći i planirajući u budućnosti stabilnu i jaku Crvenu zvezdu.

U Crvenu zvezdu sam ušao sa željom da pomognem klubu za čiju sam stabilizaciju često davao i sopstveni novac, a ne samo energiju i trud u vođenju kluba. Zauzvrat, nisam tražio ništa niti sam dobio a kamoli uzeo nešto na račun Crvene zvezde. Sve to se može videti i proveriti. Ko zna o čemu govorim, njemu je sve jasno. Meni je savest čista. Donosio sam odluke i povlačio poteze isključivo u interesu FK Crvena zvezda radeći svoj posao najbolje što sam znao i umeo.

S obzirom da se izgleda nestrpljivo iščekuju mudriji i sposobniji, ne želim da im dalje zauzimam vreme i prostor i zato im prepuštam mesto u klubu koji ću i dalje voleti i za koji ću i dalje navijati velikim žarom, uvek spreman da mu pomognem.

Budućoj Upravi želim puno sreće i uspeha u radu!“

Ivica Tončev