UPEKLA je u petak "zvezda" od jutra kao da je aludirala na užareno leto je pred Crvenom zvezdom i Miodragom Božovićem. Novi trener u 10.00 časova prozvao je 25 igrača (16 "starih", 6 mlađih omladinaca i 3 povratnika) započevši trku sa vremenom, jer do 2. jula i prvog evropskog meča imaće samo 20 dana rada i tri kontrolna meča u Sloveniji.

Opreznih koraka zbog bolova u leđima, Božović pred sedmom silom nije davao velika obećanja, ali je izgledao kao neko ko je svaki detalj vešto isplanirao, ne želeći da diže tenziju što nije imao nijedno pojačanje na prozivci.


- Evo sad ću da se okrenem, treba dvojica da dođu - našalio se Božović u svom stilu na pitanje kad će pojačanja. - Vidite, od prošlogodišnjeg sastava otišao je samo Lazović, što znači da ova ekipa ima kvalitet. Teško je u ovom času naći igrača koji bi nam doneo kvalitet, ali uz ovaj sastav i trojicu kvalitetnih pojačanja imaćemo tim za najviše domete u Srbiji.


Igrači su već na prvom treningu videli da će uglavnom sve vežbe raditi sa loptom, za vikend će na redovna testiranja, a već 16. juna u "Terme Čatež" gde će odigrati tri kontrolna meča sa Slovengradecom (17. jun u 18.30), Krkom (20. jun u 18.30) i Karpatima (25. jun u 18.30). Za Grofa dovoljno vremena da se utegne ekipa do prvog evropskog kola.

 

ZENIT KOČI RODIĆA, ŽELjA ANTONOV ZENIT se predomislio, sad želi da zadrži Milana Rodića, pa su u Zvezdi za sada ostali bez planiranog pojačanja.
- Sa Rodićem smo se sve dogovorili, ali se Zenit predomišlja. Videćemo, ostavili smo prostor za razgovor - istakao je direktor Zvezdan Terzić. Ukoliko propadne ovaj transfer, prvi pik za levog beka je Nemanja Antovov. Omladinski reprezentativac briljira na Novom Zelandu i član je OFK Beograda što je dodatna povoljna okolnost.

 

- Kad se uhvatite posla onda znači da znate kakve su vam obaveze. Teško je tempirati formu za samo tri nedelje. Malo je vremena da bismo bili 100 odsto spremni do prve utakmice u Evropi. Bitno je da svi verujemo u uspešan rezultat i da ne tražimo alibije. Očekujem da ćemo do 18. jula i početka prvenstva imati definisan igrački kadar - istakao je Božović.


Bez mladih i omladinskih reprezentativaca (šestorica), kao i Vukana Savićevića (Crna Gora), Božović je prvog dana radio sa 25 fudbalera. To su: Damir Kahriman, Aleksandar Luković, Darko Lazić, Luka Jović, Savo Pavićević, Mamadu Mbođ, Miloš Cvetković, Marko Mijailović, Mihailo Ristić, Dušan Anđelković, Miloš Stojanović, Nenad Gavrić, Petar Orlandić, Ifeani Onjilo, Danijel Avramovski (ranije se vratio iz Makedonije), Vladimir Jovović (pojačanje iz Sutjeske), Jovan Vićić, Nikola Jovanović, Nenad Cvetković, Dušan Živković, Zlatko Iličić i Lazar Tufegdžić (omladinci), Marko Marinković, Nemanja Ahčin i Nikola Stojković (vraćeni sa pozajmica).


Iz kluba su za sada otišli Darko Lazović, Miloš Bosančić i Džošua Parker (pozajmica Rubin), a najavili su odlazak Darko Lazić i Ifeani Onjilo, koji su počeli pripreme.

 

TERZIĆ: SRNIĆ, GAĆINOVIĆ, ŽIGIĆ...

GENERALNI direktor Zvezdan Terzić samo se naslonio na Božovićev stav da nema žurbe sa pojačanjima. Potvrdivši da je posao sa Olimpijakosom završen i da očekuje priključivanje Aleksandra Kataija, Terzić je ponovio želje iz domaćeg šampionata i povratnike iz inostranstva.

- Naše želje iz Superlige su poznate: Slavoljub Srnić, Mijat Gaćinović i Mirko Ivanić. Teško je doći do njih, pritom oni nisu ni tu, ali nećemo odustajati. Pričali smo sa Nikolom Žigićem, Milošem Ninkovićem i Milošem Krasićem, ali svi oni imaju svoje planove, obaveze, zarađuju mesečno koliko bi ovde godišnje. Postoje i alternative. Mi ne žurimo jer za prvo kolo kvalifikacija prijavljujemo igrače 22. juna, za drugo tek 11. jula - istakao je Terzić.