Povodom izjave direktora Vladimira Bulatovića i komesara za bezbednost JSL Milivoja Mirkova u sportskim medijima oko regularnosti takmičenja i bezbednosti, oglasio se predsednik Donjeg Srema, Milan Aleksić.

- U potpunosti podržavamo izjave kompetetnih lica - kaže predsednik Aleksić. - Izašli su u javnost sa izjavama da oni imaju dovoljno jake ingerencije da bi poništili neke utakmice, za koje sumnjaju da su nameštene. U tom smislu, i mi, koji smo direktno oštećeni, moramo da podržimo takav stav dvojice ljudi. Sve što su rekli je istina. Mi smo sve debelo osetili na svojoj koži, na najbrutalniji način.

Aleksić je zatim podsetio...

- Žalili smo se Izvršnom odboru FSS, gde smo molili IO da uzme u razmatranje našu žalbu, ne samo na utakmicu sa Spartakom, već na kompletno, tek završeno prvenstvo. Mi smo u 5-6 utakmica bili direktno oštećeni. To se videlo, uostalom, po kažnjavanju sudija koji su sudili u spornim utakmicama. Znano nam je da se slično dešavalo i drugim klubovima. Osim za fudbalske organe, ovde bi trebalo da ima poprilično posla i za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Predložili smo IO FSS, da shodno svim navodima UEFA i prijavama klubova, donesu odluku o regularnosti tek završenog prvenstva, za koje smatramo da je neregularno.

Prvi čovek Donjeg Srema još jednom predlaže...

- Ako se dokažu sve navedene tvrdnje oko naše utakmice sa Spartakom, kao i apostrofiranih utakmica iz dopisa UEFA, tražimo da se, shodno pravilniku, klubovi isključe iz Jelen Superlige. Ukoliko se ne bude imalo snage za navedena, pravična rešenja, kojim bi se pratili savremeni evropski tokovi, mišljenja smo da bi u tom slučaju JSL trebalo proširiti za dva mesta. Takođe, u narednoj sezoni bi trebalo sprovesti rigorozne kontrole i staviti „pod lupu“ celokupan tok prvenstva, ne samo u najvišem rangu, već u svim ligama u Srbiji- zaključio je Milan Aleksić, predsednik Donjeg Srema.