VLADIMIR Jovović drugi put na stadionu "Rajko Mitić". Crnogorski reprezentativac je krajem januara boravio u klubu, trebalo je da potpiše ugovor i priključi se timu na pripremama u Sloveniji, ali je ceo posao stopirala Sutjeska. U četvrtak je desnokrilni napadač ponovo prošao pored zelene kapije u Ljutice Bogdana, sačekali su ga sekretar stručnog štaba Goran Negić i ekonomi, zadužio je opremu i priključio se treninzima crveno-belih na Vračaru.


Da li će sada ostati, kad Sutjeske kao prepreke nema jer mu ističe ugovor, Vladimir još ne zna.


- Nisam ništa potpisao - ističe britko Jovović spremajući opremu za trening. - Odradiću ovih mesec i kusur dana sa ekipom, bolje je upoznati i sačekati da dođe leto. Ja sam i zimus, kao i sada, imao veliku želju da karijeru nastavim u Zvezdi i sam moj dolazak ovde sve govori o tome.


Sa klubom se upoznao u januaru, kaže da je tada osetio sav značaj dugog tunela ispod severne tribine, ali isto tako zna da će ukoliko ostane među crveno-belima imati težak zadatak.


- Uopšte nije lako zameniti Darka Lazovića. Fantastičan je on fudbaler i činjenica da bi ga menjao u timu samo mi nalaže obavezu više da se i u ovih mesec dana, a i daj bože od leta, u crveno-belom dresu što bolje prikažem. Uvek će on biti reper za kvalitet kad sam ja u pitanju.


Zvanično najbolji igrač Crne Gore pažnju Zvezde, ali i Dinama iz Zagreba, Dinama iz Minska, Amkara... skrenuo je igrajući za A selekciju. Pogotovo protiv Švedske. Senku na jesenju odličnu sezonu bacio je Vladimir sam. Nepromišljenim potezom, udaranjem igrača Budućnosti Flavija a potom napadom na sudiju Novovića u martu je suspendovan na šest meseci.


- Nisam kavgadžija, ali dogodilo se to što se dogodilo. Derbi, nervoza... Ne želim ni da se prisećam toga. Bitno je da čovek ume da prihvati odgovornost i iz svega nauči lekciju. Ja mogu samo da se zahvalim Sutjesci što mi je dozvolila da dođem u Beograd i priključim se klubu u kome nameravam da nastavim karijeru - odlučan je 20-godišnji krilni napadač.

PREGOVORI TEK SLEDE

SPORTSKI direktor Blažo Raosavljević potvrđuje da Crvena zvezda uveliko radi na prelaznom roku, ali da još nije potpisala predugovor sa Jovovićem.

- On je naša želja bio i zimus - ističe Raosavljević. - Ostavili smo da finiširamo posao ovog leta i tek nas očekuju pregovori. Međutim, dok se ugovor ne potpiše Vladimir nije igrač Zvezde, a Sutjesci hvala što nam je izašla u susret jer će i igraču i nama dobro doći ovaj period da se što bolje upoznamo.