PONOVO iz Madrida u Kinu, ovog puta na klupu jednog kineskog drugoligaša. Pravo u najveći izazov karijere, kako za "Novosti", posle promocije u Pekingu, poručuje naš trener Radomir Antić. Preuzeo je klub koji će se zvati China Fortune, po imenu tamošnjeg građevinskog giganta. Ambicije su jasne - ulazak u elitu u naredne dve godine, uz snove da se u dogledno vreme preuzme mesto sada dominantnog Gvangdžua.

- Moj novi klub prethodne sezone bio je 14. među 16 drugoligaša. Sada je dobio novog gazdu. Sve se menja iz korena, krećemo od nule. Zbog toga mogu da kažem da je ovo najneobičniji, na neki način i najveći izazov u trenerskoj karijeri - ističe Antić, koji je jedini u istoriji sedeo na klupi tri najveća španska kluba, Real Madrida, Atletiko Madrida i Barselone.

PREDSEDNIKU DRES SRBIJE PRILIKOM zvanične promocije Radomir Antić dobio je od predsednika novog kluba poklon za sreću, koji je znak maksimalnog poštovanja. I naš trener bio je spreman, poneo je dar iz Madrida.
- Odlučio sam da predsedniku poklonim dres Srbije sa mojim inicijalima, koji sam nosio na Svetskom prvenstvu 2010. godine - prenosi Antić.

Pre dve godine vodio je Šandong, imao je priliku da upozna jedan za njega potpuno nov svet. Sada se, posle godinu dana pauze, vraća u najmnogoljudniju zemlju koja je u svakom pogledu u neverovatnoj ekspanziji. Ugovor je potpisan na dve plus jednu godinu (produžava se automatski ako uđu u elitu u naredne dve), Antić ne želi da priča o finansijama, iako se pojavljuje netačna informacija da će imati tri miliona godišnje. Iznos će biti prilično manji.

- Kineska vlada mnogo ulaže u fudbal, a firma koja je preuzela moj novi klub brzo i efikasno pravi čitave gradove - ističe Antić. - Spreman sam da odgovorim na sve zahteve u ovoj atipičnoj priči. Nikad nigde nisam išao na gotovo. I ovde me čeka mnogo posla, verujem da ću uspešno da ga obavim.

Kao i prethodni put, sa Antićem će raditi Rešad Kunovac, Darko Belojević i Aleksandar Rogić. Naš trener je odmah posle promocije otputovao u kamp u kojem se ekipa priprema. Mora brzo da snimi igrački kadar, uložiće se i u prava pojačanja.

- Po propisima možemo da dovedemo osmoricu kineskih igrača, od kojih trojica moraju da budu mlađa od 21 godinu, kao i trojicu stranaca - prenosi Antić. - Tražimo najbolja rešenja, prvenstvo počinje u martu. Moguće je i da angažujemo neke fudbalere Šandonga. Razgovarali smo, neki su mi poručili da bi došli i peške, što me posebno raduje.

Gotovo svuda gde je radio u ekipi je imao igrače iz Srbije.

- Moguće je da će tako biti i sada u Kini. Prerano je, međutim, za konkretnu priču na tu temu, posebno kad su imena u pitanju - dodaje Antić.

Ugovor je potpisan još pre nedelju dana, kada je Antić bio na završnim razgovorima u Hongkongu i Pekingu. Pauzu je iskoristio da ode u Madrid, spakuje se i krene u novu trenersku epizodu.


FIRMA "VRTI" MILIJARDE

KOMPANIJA CFLD (China Fortune Land Development) osnovana je 1998. godine, a sedište joj je u Pekingu. Jedna je od vodećih kompanija koje se bave investicijama u industrijskim gradovima Kine. Pokriva više od 20 oblasti u zemlji, uglavnom u Pekingu, na Bohajskom moru, Jancekjang reci. Takođe, nudi i usluge menadžmenta, lizinga, prodaje i razvoja nekretnina.

U kompaniji je zaposleno preko 4.000 radnika, a prihod premašuje 100 milijardi juana (nešto manje od 15 milijardi evra). Dobit u 2014. iznosio je preko 37 milijardi juana, što je porast od oko 50 odsto u odnosu na 2013. godinu.

Do kraja juna 2014, kompanija CFLD je investirala u preko 600 filijala u industrijskim gradovima, što je otvorilo oko 30.000 novih radnih mesta.

 

PROČITAJTE I OVO
Menadžer: Postoji interesovanje Partizana za Momčilovića

Lejver: Bio bih razočaran kada Novak ne bi osvojio Melburn 

Partizanu remi, sukob Škuletića i Babovića

Kalinić junak Zvezde: Pokušaćemo što duže da ostanemo neporaženi, ali prava borba kreće u plej-ofu 

Samo Katai u Zvezdi precizan

 

U Italiji ne tolerišu tuču: Mekses suspendovan

Murić za “Sport”: Igramo bolje nego na početku sezone, a tek ćemo da igramo...