NIJE bilo lako Fuadu Gbonlahu Salamiju, ali je nešto pre 17.00, ipak, potpisao za Crvenu zvezdu. Nigerijski reprezentativac se spremao za promociju u 12.30, ali je ona bila otkazana, jer je njegov matični klub Vari Vulfs promenio određene zahteve oko pozajice na šest meseci, pa je i potpisivanje ugovora bilo odloženo. Srećom, samo za nekoliko sati.

Problem je nastao zbog načina plaćanja dogovorenih obaveza i slanja "TNS". Što bi se reklo - tehnička stvar. Ona je bila otklonjena, jer su sve zainteresovane strane bile željne da se posao obavi.

Umesto pored "sedmu silu" i kamere, Salami se oko 13.00 popeo u klupske prostorije na razgovor sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem.

- Sve je u redu, zašto pitate? Sve će se ubrzo srediti, ja želim da igram u Zvezdi, a to je najbitnije. Osećam se lepo ovde i iskreno verujem da sam napravio pravi izbor - rekao je za "Novosti" Salami odlazeći kod Terzića.

Salami će biti predstavljen narednih dana, jer svakako zbog vize ne može da putuje danas u Sloveniju. Papirologija sutra mora da se šalje u Brisel, a procedura traje od tri do sedam dana. Uz to, Nigerijac je došao u Beograd prilično nespreman. Iako je odigrao meč za nacionalnu selekciju protiv Obale Slonovače, napadač je imao loše rezultate na testovima, što nije ohrabrujuće. Radiće po posebnom programu i putovati na drugi deo priprema u Tursku.