CRVENA zvezda je na novogodišnju jelku želja trenera Nenada Lalatovića o istom trošku "okačila" dvojicu igrača: Aleksandra Lukovića i Dušana Anđelkovića! Kumovi su se zajedno vratili u klub, u kom su stekli ime, reputaciju, osvajali duple krune... Aleksandar je još pre deset dana potpisao do juna 2017, Dušan je juče parafirao do juna 2016.

- Crvena zvezda mi je mnogo dala i imao sam obavezu da joj se odužim. Pošto sam osam godina bio u inostranstvu ovo je možda i logičan potez, jer sam imao i imam želju da završim karijeru u Zvezdi - rekao je Luković, verujući da je prednost Partizana od šest bodova dostižna.

Novi komandant odbrane sa brojem "tri" na leđima, istakao je da nije zlopamtilo i da ne zamera članu IO Ivici Tončevu na zluradim komentarima pre godinu dana. Vratio se zbog sportskih motiva.

- Već dobro poznajem igrače jer neko vreme treniramo zajedno. Talentovani su ali im nedostaje malo iskustva. Uz dolazak još par igrača, siguran sam da će na proleće biti mnogo bolje. Moramo da što bolje odradimo pripreme i pokušamo da dobijemo sve naredne utakmice. To nije lako, ali videćemo šta će biti na kraju - istakao je Luković.

Anđelković je načelni dogovor oko povratka na stadion "Rajko Mitić" postigao još u oktobru, a i po broju na leđima je sledio kuma jer je uzeo "33".

- Nažalost, isprečili su se administrativni problemi, pa sam stigao tek sada. Uz sve to nisam igrao utakmicu poslednjih šest meseci. Cilj je da odbranimo titulu, imamo veliki motiv, Crvena zvezda je najveći klub na ovim prostorima i posle šest godina u inostranstvu imao sam veliku želju da se vratim. Šest bodova s velika prednost, ali stizale su se i veće, moramo da verujemo u titulu - rekao je Anđelković.

Klupski operativac Blažo Raosavljević potvrdio je završetak pregovora oko transfera Džošue Parkera iz Domžala. Fuad Salami (Nigerija) i Petar Orlandić (Zeta) mogli bi da pojačaju napad, a Saša Stojanović (Univerzitatea Kluž) na korak je da donese novi kvalitet u veznom redu.