Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) jednoglasno je danas izabrao Nemanju Matića za najboljeg igrača, a Radovana Ćurčića za najboljeg trenera u 2014. godini.

Laureatima, prvotimcu londonskog Čelsija i novoizabranom selektoru državne reprezentacije, trofeji "Zlatna lopta FSS" biće uručeni na godišnjoj svečanosti nacionalnog saveza, čiji će datum i mesto održavanja biti uskoro saopšteni.

Matić je priznanje zaslužio u konkurenciji Dušana Tadića (Sautempton) i Petra Škuletića (Partizan), dok su kandidati u izboru za trenera godine, pored Ćurčića, bili još Siniša Mihajlović (Sampdorija) i Vladan Milojević (Čukarički).

Izvršni odbor FSS je u skladu sa preporukama UEFA danas još usvojio promene u okviru propozicija takmičenja u Kupu Srbije i ligama mlađih kategorija.

Do sada, u slucaju da jedan klub osvoji "duplu krunu" - titulu šampiona i trofej u Kupu, u kvalifikacije za Ligu Evrope prohodnost je imao poraženi finalista Kupa, a od sezone 2014/15 na teritoriji cele Evrope, samim tim i Srbije, uvodi se promena i prohodnost u kvalifikacije za masovnije evropsko takmicenje imaće klub sa tabele - prvi ispod onih koji su to pravo već ostvarili, a ne poraženi finalista.

Takođe, od sezone 2014/15. u okviru UEFA Lige šampiona mladih ucestvovaće 64 kluba, svaka zemlja imamće predstavnika, a danas je odlučeno da će Srbiju predstavljati šampion Omladinske lige iz tekuće sezone.

IO je prihvatio i usvojio predlog članova Komisije FSS zatransfere i status igrača da se u periodu od 1. decembra 2014. do 15. januara 2015. godine obavi proces preregistracije igrača.