Do dogovora nije došlo. Srđan Babić (18) sjajni štoper Vojvodine nije se dogovorio sa Đenovljanima oko uslova vezanih za njegov prelazak iz tima sa „Karađrođa“ u redove Sampdorije. Mladi fudbaler je u telefonskom razgovoru poručio samo da će karijeru ipak nastaviti u novosadskom superligašu.

-Ne znam šta da kažem. Evo me na aerodromu, čekam let za Beograd i vraćam se u Vojvodinu. Nismo uspeli da se dogovorimo tako da ništa nije postignuto. Zapelo je na nekoj drugoj strani a verujte mi, nije do mene. Evo, krećem za Srbiju- poručio je Babić za naš list u telefonskom razgovoru.

On je čitavo leto bio na meti inostranih menadžera a tražili su ga klubovi iz Nemačke, Engleske, Italije, Rusije... U smiraj prelaznok roka, mladi štoper je odustao od razmišljanja o odlasku u inostranstvo jer sve dotadašnje priče i interesovanja nisu odvala nikakav konkretan signal koji bi značio i odgovarajuću ponudu.

Ipak, u poslednjem momentu oglasila se Sampdorija našeg Siniše Mihajlovića, koja je, činilo se, već završila posao oko prelaska Babića u njihove redove.

Konkretna ponuda stigla je u kancelarije Novosađana na fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ i u subotu, umesto da krene sa ekipom put Jagodine na odmeravanje za bodove, Babić je ostao u Novom Sadu i pakovao kofer i sređivao „papirologiju“ za selidbu na Apeninsko poluostrvo.

On je u nedelju predveče i otputovao u Đenovu u pratnji svog agenta Zorana Pavlovića, inače bivšeg predsednika Upravnog odbora Vojvodine i očekivalo se da će posle lekarskih pregleda i uobičajenih razmena rečenica, formalnost oko transfera, čija je vrednost procenjena na milion i po evra, biti finiširana.

Ipak, do konačnog dogovora nije došlo pa će „orlić“ Babić, s obzirom na to da je prelaznik rok istekao, ostati u Vojvodini sigurno do januara iduće godine i sačekati novu ponudu ili raspelt situacije vezan za njegov prelazak u Đenovu.