U VOJVODINI su računali na sjajnog štopera, ali je povreda ramena udaljila Milka Novakovića (25) od terena. Centralni bek Novosađana trebalo je ove sezone da bude jedan o ključnih igrača tima sa "Karađorđa" ali je na treningu pre dva dana povredio ključnu kost i odmah je otišao na operaciju, pa će morati da pauzira najmanje mesec i po.

- Povredio sam se u utorak na treningu, potpuno bezazleno, naleteo na saigrača i kost je iskočila iz zgloba. Operisan sam u sredu i sve je dobro prošlo. Desno rame mi je fiksirano i predstoje mi četiri nedelje mirovanja - kaže Novaković koji je juče otpušten iz bolnice.

Štoper Vojvodine se nada da će moći da vozi bicikl u teretani i da radim određene vežbe u dogovoru s klupskim lekarom dr Borkom Vukosavom. Ipak, ne može da prežali što se nezgodna povreda desila u najgore vreme.

- Ne mogu da verujem šta me je zadesilo. Da li je potrebno da govorim koliko mi je žao jer sam se povredio sad kad znam da su računali na mene i kad sam najpotrebniji. Ipak, moram da budem disciplinovan kako bih se vratio na teren za dva meseca i krenuo punom parom da nadoknadim zaostatak - kaže Novaković i dodaje da očekuje dozvolu lekara da se priključi ekipi na Zlatiboru, kako bi makar bio uz drugove tokom priprema.

OTIŠAO NENADOVIĆ

Uroš Nenadović (20), mladi napadač Vojvodine, sporazumno je raskinuo ugovor sa Novosađanima i traži novu sredinu. On je zimus došao na "Karađorđe", a prethodno je bio član OFK Beograda, Novog Sada i Novog Pazara.