SAMO dan pošto je obelodanjen rastanak sa Slavišom Stojanovićem, u Crvenoj zvezdi su već pronašli novog trenera. Kako "Novosti" saznaju, danas je na sastanku s potpredsednikom Slavišom Kokezom i v.d. generalnog sekretara Zvezdanom Terzićem bio Nenad Lalatović (36), aktuelni šef stručnog štaba Napretka. Nezvanično, po ključnim pitanjima vezanim za tim i strategiju stavovi su usaglašeni i već u ponedeljak, na sednici Upravnog odbora srpskog prvaka, dogovor bi trebalo da bude ozvaničen.


Određenu dozu rezerve održava još samo to što su u razgovorima čelnika Crvene zvezde na najužoj listi kandidata za klupu bili Simo Krunić i iskusni Milovan Rajevac. Ipak, dolazak Lalatovića je najrealniji u trenutku kada se na "Marakani" sprema dubok rez na svim nivoima, pre svega po pitanju ekipe za narednu sezonu.

Nekadašnji kapiten crveno-belih je i prethodne sezone pominjan kao mogući trener Zvezde u bliskoj budućnosti, a tok dešavanja na "Marakani" i ideja stvaranja novog, značajno podmlađenog tima, širom su otvorili vrata za njegov dolazak. Iako je pre dvadesetak dana potpisao novi ugovor s Kruševljanima, Lalatović ne bi trebalo da ima prepreke za novi veliki korak u karijeri od strane uprave sadašnjeg kluba. To je nedavno potvrdio i funkcioner Napretka Marko Mišković, izjavom da "Lalatoviću i sportskom direktor Matijaševiću klub neće praviti probleme ako žele da se presele u Zvezdu".

Zajedno sa šefom struke na "Marakanu" bi iz Kruševca mogli da stignu i vezista Obeng Regan i napadač Nenad Gavrić, a Lalatović bi rado video i desnog beka Miloša Cvetkovića. U planovima uprave su i mladi igrači OFK Beograda Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić, a crveno-beli će pokušati da dovedu barem jednog od dvojice talentovanih igrača Vojvodine - napadača Mijata Gaćinovića i štopera Srđana Babića.

BRZ USPON
NENAD Lalatović je doživeo izuzetno brz uspon na trenerskom lestvici. Nekadašnji defanzivac Zvezde počeo je karijeru na klupi Srema iz Sremske Mitrovice 2010. godine, naredne dve sezone vodio je Proleter iz Novog Sada, a prošle sezone po šest meseci bio trener Voždovca i Napretka. Sa "zmajevima" je pobedio svoju Zvezdu (1:0), ali je dug vratio proletos, kada je Kruševljane doveo do velikog trijumfa nad Partizanom (2:0), koji je bio i jedan od ključnih za ishod šampionske trke.