SKANDAL koji već drugi dan trese fudbalsku Srbiju, a vezan je za navodno nameštanje utakmice Prve lige između Sloge Kraljevo i Doline (1:2) doneo je i prve "žrtve". Čelnici Sloge, koji su optužili fudbalere svog kluba da su namestili utakmicu odlučili su da povuku prve korake, pa su juče uručili otkaze dvojici fudbalera.

- Golman Bojan Šejić i štoper Danijel Gašić više nisu članovi Sloge - kaže finansijer Sloge Zoran Milašinović.

Komesar za takmičenje PLS Branko Stojaković je najavio da će sutra biti pokrenut postupak jer se radi o ozbiljnim optužbama.

- Što se mene tiče čist sam pred bogom i zaista me je iznenadile sumnje ljudi iz samog vrha kluba. Desi se greška, niko nije bezgrešan i to se meni upravo desilo na samom početku susreta. Imam utisak da smo svi ušli u duel sigurni da ćemo pobediti ekipu koja se bori za opstanak. Ja sam bio spreman da dam 200 odsto svojih mogućnosti. Reagovao sam kako sam smatrao da treba u momentu kada je lopta iznenadila ne samo mene već i kompletnu odbranu. I desilo se što se desilo - kaže razočarani golman Šejić.

Šejić je posle utakmice prvog kola sa Jedinstvom zamenio Božovića na golu. I uvek bio siguran...

- Ovo mi zaista teško pada. Ako je iko želeo da se Sloga nađe u Super ligi bio sam ja. Pa takav uspeh svima godi i što bi se neko blamirao četiri kola pre kraja da prokocka i uništi sav dosadašnji trud. To je dobro i za mlade igrače jer uspešnim završetkom i plasmanom u, recimo, baraž dižu svoj rejting. Ovako Sloga je sve dalje od istorijskog uspeha i to mi i te kako teško pada - naglasio je Šejić.

Ozbiljne optužbe čelnika Sloge nisu ostale bez reakcije u redovima Doline. Sportski direktor iz Padine, Dragan Lukić tvrdi:

- Čini se da su nas svi otpisali i uvrstili u epizodiste već početkom debitantske sezone u Prvoj ligi. Problem je izgleda što i mi nismo prihvatili takvu ulogu. Kome i zašto smeta Dolina? Greše svi koji su nas već eliminisali iz trke.

U ponedeljak u 20 časova na lokalnoj televiziji Kraljevo gosti će biti finansijer Sloge Zoran Milašinović i predsednik kluba Zvonko Terzić.

OPTUŽBE I RANIJE
OVO nije prvi slučaj da čelnici Sloge sumnjaju u poštenje svojih prvotimaca. Nešto slično dogodilo se i pre dve sezone, kada su "beli" takođe bili u krugu kandidata za plasman u elitu. Tada su "pod lupom" čelnika bili porazi od Čukaričkog i Proletera, posle kojih su takođe usledili otkazi pojedinim igračima.