Bolje je otići na pozajmicu i igrati u drugom klubu nego samo trenirati i voditi se kao član Crvene zvezde. Izgleda da su mlađi igrači shvatili da im je potrebno kaljenje, pa su poslednjeg dana prelaznog roka odabrali nove boje. Napadač Stefan Mihajlović provešće do kraja sezone u dresu užičke Slobode point, zadnji vezni Milan Jokić pristao je da ode u BSK iz Borče, a sa njim je pošao i Stefan Čikić. Luković je jošranije otišao u Napredak, a Omega dobio papire da pronađe drugu ekipu. Nemanja Ahčin se odlučio za Crnu Goru i igranje u dresu Grblja.


U petak su se vodili pregovori da golman Miloš Vesić ode u subotički Spartak, ali pošto mu na leto ističe ugovor sa crveno-belima postoji opcija da se napravi sporazum po kojem bi bivši golman Novog Sada dobio čiste papire.


Na kraju je trebalo da prelomi i menadžer Miguel Arauha, koji je odbio da se vrati u Peru. I njemu je ponuđeno kaljenje u Subotici i to redovima polufinaliste Kupa Srbije.


U takmičarskom pogonu, dakle, ostaju 22 igrača i tri golmana što je sasvim dovoljno za obaveze na proleće. Svakako da je ovim potezom klub donekle smanjio fond za plaćanje igrača, a jasno je da u ovakvoj situaciji Crvenoj zvezdi štednja neophodna.