KAD je video da ima propušten poziv predsednika Zvezdana Terzića, vezista Slobode Stojan Pilipović (27) nije imao dilemu da posle sedam godina želi da se vrati u OFK Beograd.

Dogovor za vernost na godinu i po je ekspresno napravljen, pa su "romantičari" već na prekjučerašnjem treningu imali staro-novo lice.

- Staro za sve ljude koji rade u OFK Beogradu, golmana Zečevića i Čavrića sa kojima sam igrao u Banatu, a novo za ostale saigrače. Međutim, većinu poznajem i neće biti problema sa adaptacijom. Ja sam opet u staroj kući - napominje sad već iskusni fudbaler.

Pre sedam godina je sa Stevanom Milovcem stigao na Karaburmu kao omladinski reprezentativac. Priznaje da je sam kriv za to što je posle godinu dana razdužio dres i posle Novog Sada, Banata, Kazahstana, fudbalsku afirmaciju doživeo tek u dresu Slobode.

- Imao sam cilj da sa Slobodom igram finale Kupa, ali je sudbina htela da smo ispali od OFK Beograda, a da sam i dalje na željenom putu. Finale kupa, a zatim i borba za trofej, uz želju da dokažem da sam ipak kvalitet za ovaj klub, bili su mi najveći motiv za povratak. Došao sam kao pojačanje i na meni je da to pokažem na terenu - uveravao je Pilipović, koji malo kasni sa pripremama.

Trener Milan Milanović dobio je iskustvo i kvalitet na mestu zadnjeg veznog, ali već danas očekuje "novog" igrača. Golman Bojan Pavlović razdužio je opremu i preselio se u gruzijski Zestafoni, pa je klub opozvao mladog Stefana Čupića sa pozajmice u Dinamu i poslao ga sinoć da se priključi pripremama u Turskoj.