NAJBOLJI igrač Superlige i vezista Partizana Miloš Jojić novi je fudbaler Borusije iz Dortmunda. Partizan je ove zime marljivo pazario najbolje na domaćem tržištu, a kada je došao trenutak za prvu prodaju, ona je bila blago rečeno spektakularna. Prema informacijama koje stižu iz Nemačke Jojić će u četvrtak proći lekarske preglede i potpisati četvorogodišnji ugovor sa vicešampionom Evrope.

Izvori "Novosti" tvrde da je mladi vezista već duže vreme bio na oku stratega vicešampiona Evrope Jirgena Klopa, a da je posle povrede poljskog internacionalca Jakuba Blažikovskog u subotnjem prvenstvenom meču protiv Augsburga (stradali ligamenti) trener Dortmunda klupskim čelnicima zatražio hitnu reakciju. Imajući u vidu Klopovu oduševljenost Jojićevim kvalitetima, koga je kako navode izvori iz Nemačke držao na oku tokom cele jeseni,kao i platežnu sposobnost "milionera" cela priča je posle poziva iz Dortmunda završena praktično u roku od pet minuta. Poziv koji verovatno stiže jednom u karijeri logično nije ostavio ravnodušnim ni ljude u klubu, ni mladog vezistu.

Sve je precizirano tokom današnjeg prepodneva, pa je Jojić odmah napustio hotel "Susesi" i krenuo u Beograd, odakle će u četvrtak tokom prepodneva otputovati u Nemačku i obaviti formalnosti pre parafiranja ugovora sa Borusijom.

- Jojić je otišao na preglede i u naredna 24 sata biće objavljeno ime kluba - saopštila je portparol crno-belih Biljana Obradović nedugo posle Jojićevog odlaska iz Beleka.

Da podsetimo, na kraju jesenjeg dela prvenstva bila je aktuelna priča o ponudi Bajera iz Leverkuzena za usluge najboljeg fudbalera srpskog šampiona i iz njegovih tadašnjih izjava moglo se zaključiti da je njegov inostrani prioritet Bundesliga.

- I peške bih otišao u Nemačku. Dobro, malo se šalim, trenutno ne razmišljam o tome - rekao je Jojić tada, a sada je varijanta pola šala, pola zbilja prešla u lepu realnost 22-godišnjeg fudbalera.

Prema nezvaničnim informacijama značajnu ulogu u realizaciji transfera odigrao je i nekadašnji fudbaler Partizana i Borusije iz Dortmunda Miroslav Stević. Nije poznata precizna cifra koju će crno-beli inkasirati na ime obeštećenja, ali se spekuliše da ta suma ne bi trebalo da bude manja od tri miliona evra.

UGOVOR NA ČETIRI I PO GODINE
Miloš Jojić je večeras doputovao iz Antalije u Beograd, a već u četvrtak naći će se u avionu za Dortmund, gde bi odmah trebalo da prođe lekarske preglede, potom i da potpiše ugovor. Ono što je precizirano u pregovorima je da će najbolji fudbaler Superlige potpisati ugovor na četiri i po godine.
Inače, kontakti na relaciji Borusija – Partizan – Jojić traju već par nedelja, a povreda Poljaka Blaščikovskog protekle subote samo je ubrzala realizaciju transfera.
Za prvotimca crno-belih zainteresovane su bile još neke bundesligaške ekipe, kao i nekoliko članova italijanske Serije A.





ZID ĆUTNJE U HUMSKOJ
NI slovo o Jojiću i Dortmundu. Tako je izgledao današnji dan u Humskoj i Beleku. Niko od ljudi iz Partizana koji se nalaze sa ekipom na pripremama nije mogao ili želeo da kaže gde će Jojić nastaviti karijeru, a sličan zid ćutnje bio je na snazi tokom popodneva i kod klupskih čelnika u Humskoj.