Dušan Martinović je prvo pojačanje na stadionu pod Đurđevim brdom. U razgovoru za „Sport”, ovaj 26-godišnjak iz Bogatića otkriva da je stigao među Jagodince na preporuku šefa stručnog štaba Mladena Dodića:

- Pregovori sa rukovodstvom kluba i predsednikom Goranom Milanovićem su okončani potpisom ugovora, nadam se, na obostrano zadovoljstvo.

I pre tri godine je bilo kontakata, dodaje lucidni vezista, ali nisu urodili plodom, kao sada.

- Ni grad ni klub mi nisu nepoznanica, jer sam ovde igrao u dresu Borca. Vidim da Jagodina izrasta u fudbalsku instituciju. O tome su mi pričali prijatelji, a sada imam priliku da to i doživim. Verujem da ću dobiti priliku da igrama doprinesem još većem uzletu.

Martinović je ponikao u bogatićkoj Mačvi, omladinski staž je prošao u OFK Beogradu, igrao u Jedinstvu iz Paraćina, šabačkoj Mačvi, Napretku i „zebrama” iz Čačka.

- Povrede su me sprečile da u dresu Borca pružim maksimum. Tek u poslednjoj sezoni sam zaigrao kako znam, ali, eto, došlo je vreme da se pokažem u većem klubu. Rastanak sa Čačanima je bio korektan, a Jagodinci su me primili kao roda rođenog - ne krije zadovoljstvo iskusni vezista.