PREDSEDNIK Komisije za žalbe Marjan Rnić ističe da je predmet Đorđa Jokića vraćen na prvostepenu komisiju samo kako bi se odredio tačan iznos sume koji mu duguje Vojvodina.

- Ne zameram igraču što je tako reagovao jer svako želi svoj novac u što kraćem roku. Da razjasnim: Jokić je dobio odmah raskid ugovora kako bi mogao da pronađe novi klub, a na novac će s razlogom morati da sačeka. Aneks ugovora sadrži brojne tačke, a posebno se ističu one pod brojem tri i četiri, koje reguliše visinu novca koje klub plaća igraču kad trenira i kad ne trenira. Posle žalbe kluba, nismo mogli da utvrdimo tačan iznos duga. Pošto mi nemamo ingerencije da preračunavamo taj iznos, predmet smo vratili Arbitražnoj komisiji, jer je njen posao da preračuna koliko tačno Vojvodina duguje igraču. Jer, kad naša komisija parafira odluku ona postaje konačna i izvršna. Zato nismo želeli da pogrešimo, jer možda Jokić dobije i više nego u prvoj odluci Arbitraže - u dahu je pričao Rnić.


On je dodao da je izabran na Skupštini FSS i da nije delegiran iz FS Vojvodine, a da Komisije za Arbitražu i žalbe rade brže i bolje nego u većini zemalja.

- Mi rešavamo slučajeve u predviđenom zakonskom roku ali samo od dana kad predmet dođe u našu službu i kad bude zaveden. To uvek može da se proveri - ističe Rnić.