MLADI reprezentativac Srbije Aleksandar Pešić obeležio je debi za Jagodinu sa dva sjajna gola protiv Spartaka. Iako mu je tek 21 godina, iza sebe već ima zavidno internacionalno iskustvo. Tri meseca je rukovodstvo kluba pratilo igre ovog talentovanog špica u moldavskom Šerifu, gde je u prošloj sezoni postigao 14 golova. Zato je bilo prilično iznenađenje kad je na kraju prelaznog roka odlučio da pređe u Jagodinu.

- Moj debi iz snova. Za to je, ipak, zaslužna cela ekipa, kao špic zavisim od saigrača - počinje priču Aleksandar Pešić. - Jagodina je veoma dobra ekipa i mislim da je to više puta dokazala. Forsiramo pas igru, imamo dosta iskusnih igrača i smatram da ćemo u daljem toku prvenstva biti sve bolji i bolji. Jagodina je sjajan spoj iskustva i mladosti.

o Kako ocenjujete svoje igre u dresu "orlića"?

- Zasad i na tom koloseku je sve na najvišem nivou. Imao sam peh u prijateljskom meču protiv vršnjaka iz Makedonije, kada sam se povredio. Mišljenja sam da ću i dalje da budem pozivan, jer sam se oporavio i da ću na najbolji mogući način predstavljati svoju zemlju, ujedno i Jagodinu.

o Koji su bili razlozi da napustite Šerif?

- Tri godine sam veoma uspešno nosio dres moldavskog prvaka. Međutim, nisam hteo pošto-poto da produžim ugovor, a kada to kao stranac ne uradite, sklone vas iz ekipe. Čak sam prošlu sezonu završio kao drugi strelac lige sa 14 postignutih golova.

o U Jagodini ste novajlija?

- Brzo sam se snašao, a u tome su mi značajno pomogli klupski drugovi, kao i ljudi iz kluba, koji mi izlaze u susret kada mi nešto treba. Sve u svemu, svi su me dobro prihvatili, tako da se već osećam kao da sam kod svoje kuće - zaključio je priču špic Jagodine i mlade reprezentacije Aleksandar Pešić.

JAGODINA SPREMNA ZA MAKEDONIJU
GRADSKI stadion u Jagodini ispunjava sve uslove FIFA i potpuno spreman dočekaće poslednju utakmicu reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Makedonije 15. oktobra.
U to su se uverili predstavnici FSS koji su obišli ovaj sportski objekat. FS Srbije će finansirati kupovinu oko 2.500 stolica za južnu tribinu kako bi sve bilo kompletirano za predstojeću utakmicu.