DVA dana pred početak prvenstva u šumadijskom superligašu Radničkom predstavljeno je šest novih igrača za predstojeću sezonu. To su Aleksandar Stojmirović, došao iz mađarskog Pečuja, Marko Šimić iz iranskog Sanat Nafta iz Abadana, Lazar Marjanović iz mostarskog Zrinjskog, Filip Knežević iz beogradskog Partizana, Bojan Malinić, koji je u prethodnoj sezoni igrao za albansku Besu iz Kavaje i Argentinac Matijas Sebastijan Porkari, doskorašnji igrač urugvajskog Atletiko Feniksa iz Montevidea, koji, doduše, ne konkuriše za startnu utakmicu u ovom prvenstvu, jer se još očekuje da za njega pristigne neophodna dokumentacija.


- To su sve provereni igrači, koji imaju mnogo utakmica iza sebe, internacionalci, tako da, zaista, mnogo očekujem od njih i nadam se da će da opravdaju poverenje. Učinićemo sve da popravimo igru Radničkog, da se ne ponovi prošla godina, kada smo došli u neprijatnu situaciju i da se borimo za opstanak do kraja sezone, da o statusu rešavamo, praktično, u poslednjoj utakmici i u tom cilju smo se potrudili da se na odgovarajući način pojačamo, a ovi igrači su pokazali odgovarajući kvalitet u prijateljskim utakmicama. Prava ocena i jasnija slika biće tek posle početne utakmice u Nišu i još nekih prvih susreta u Superligi - ocenjuje Radmilo Ivančević, novi trener Radničkog 1923.

Sve novajlije ističu da su zadovoljne prijemom u klubu, kao i tokom priprema, što stvara i odgovarajući optimizam pred početak prvenstva.

- S obzirom na to da znam kako je Radnički igrao u pretprošloj sezoni, i da se sa Jagodinom, za koju sam tada branio, do poslednjeg kola borio za izlazak u Evropu, prosto nisam mogao da verujem da se u prethodnoj sezoni, gotovo isti tim borio za opstanak. Verujem da nam kvalitet omogućuje borbu za izlazak na evropsku scenu - optimista je golman Marko Šimić.

I vezista Aleksandar Stojmirović slaže se da Radničkom ne priliči borba za opstanak.

- Nadam se da će dobre pripreme i naporan rad da doprinesu da pružimo igru koja obećava mnogo bolje rezultate.

Optimista je i Filip Knežević, pojačanje iz redova aktuelnog šampiona Srbije:

- Verujem u ovu ekipu, ali sam svestan da igra i rezultat iz prvog kola mogu mnogo da znače za nastavak sezone, pogotovo za neophodno samopouzdanje.

Argentinac Porkari, sigurno, neće istrčati na travu niškog „Čaira“, ali i on ističe da će da pruži sve od sebe da Radnički ostvaruje očekivane rezultate.