DO početka šampionata i meča sa imenjakom iz Kargujevca na Čairu je ostalo samo tri dana. Radnički je sproveo bazične pripreme na Zlatiboru, gde je odigrao četiri kontrolne utakmice, dve remizirao sa Napretkom i Zetom bez golova, poražen je od Javora i Mogrena iz Budve, što je bilo ispod očekivanja. Poslednji test Nišlije su najbolje odigrali, pre polaska na Zlatibor savladali su prvoligaša Timok sa 3:0, a generalku u subotu sa Jagodinom, posle vrlo dobre ige, rešili su minimalcem u svoju korist.


Ono što je obradovalo stručni štab i fudbalske pristalice iz Niša jeste igra letošnjih pojačanja, pre svih Bojana Pavlovića, Milana Ćuluma i brzonogog Branka Pauljevića, čime je igra Radničkog dobila na brzini i agresivnosti.


Aleksandar Kesić se posle teže povrede oporavio i biće sigurna jedinica. Pored Pauljevića i Pavlovića u zadnjoj liniji igraće pouzdani tandem štopera Miloš Petrović i Miloš Živković. Po desnoj strani u napadu imponuje Strahinja Petrović, po levoj najbolji igrač Radničkog u prošloj sezoni Aleksandar Jovanović. Zadnji vezni biće Dušan Kolarević, koji je dobio prednost nad iskusnim Bratislavom Pejčićem. Saša Stojanović i Marko Ljubinković bi trebalo da budu sigurni na pozicijama iza napadača. Mesto isturenog špica je i jedina dilema. Da li će to biti najnovije pojačanje Sead Hadžibulić ili povratnik Vlada Milenković odlučiće trener Bekvalac.


- Nadam se da ćemo imati adekvatne rezultate i ispuniti naše ambicije, da se ne borimo samo za opstanak. Kvalitetna pojačanja i iskustvo proverenog stručnjaka Bekvalca, garancija su za optimizam - poručio je kapiten Radničkog Aleksandar Jovanović.

LAZAREVIĆ NA POZAJMICI U NOVOM PAZARU

RADNIČKI iz Niša je posle beka Bojana Đorđevića pozajmio Novom Pazaru i Mladena Lazarevića. Stručni štab Nišlija na čelu sa Dragoljubom Bekvalcem ne računa na iskusnog štopera koji će biti od velike pomoći skrpljenoj ekipi iz Raške.

Nišlije su kompletirale igrački pogon dovođenjem iskusnog napadača Seada Hadžibulića (30) iz Jagodine i spremni čekaju start šampionata protiv imenjaka iz Kragujevca.