DVA uklizavanja do oduzete lopte na sredini terena, prodor po levoj strani i asistencija desnom spoljnom!

Ko je ovaj mali, upitali su se svi u Novom Mestu, gde je Crvena zvezda slavila nad Krkom pogotkom Mihajlovića iz pomenute akcije, u prvoj utakmici na pripremama u Sloveniji.

Nemanja Ahčin (19) je dete Crvene zvezde, a posle priprema opstao je na užem spisku trenera Stojanovića za turnir u Bazelu, a do juče je igrao treću ligu sa Radnikom iz Surdulice.

- Poziv na pripreme najvećeg tima u državi je nagrada za sav trud. I dalje moram mnogo da radim, da dobijem mišiće, kilograme, da usavršavam pas igru. Nikad nije dovoljno dobro koliko želim - svestan je svoje krhkosti Ahčin.

Omaleni vezista je često na treninzima delio lopte kao na tacni. Znao je pet-šest puta zaredom da centrira pravo na glavu napadača.

- Iskreno, nisam ni znao da mogu tako dobro da se snađem u tome, jer sam vezni igrač i slabo sam išao na centaršuteve sa strane. Ne opterećujem se debijem, bitno mi je da igram, pa makar opet otišao na pozajmicu - vreme radi za Ahčina.

DEBI NA “MARAKANI“
OD prve godine je talentovani tinejdžer bio redovni gost na utakmicama crveno-belih.

- San mi je da sa Zvezdom nastupam u Evropi, još otkako sam skupljao lopte na „Marakani“. Sećam se pobede nad Dinamom iz Tbilisija, kada smo mi klinci sa prvotimcima slavili pobedu. Pokisao sam skroz, ali sreću koju sam tad osećao želim opet da doživim - nada se Ahčin da će se njegovo ime naći u protokolu, možda već protiv Islanđana ili Farana.