PESMU iza zatvorenih vrata hotelskog restorana povremeno su prekidali napadi smeha, dobacivanja, bubnjarski zvuci pravljeni escajgom...

Fudbaleri Crvene zvezde napuštali su večeru ozarenih lica, kao posle pobeda nad Partizanom, a najrumeniji bili su - omladinci. Razlog je dobro poznat: tradicija da na svakim pripremama novi mladi igrači pevaju omiljene pesme, a zbog brojnosti "vrtića" ovaj put izvodili su se samo refreni.

- Pevao sam "Još te sanjam" - otkrio nam je Marko Marinković, predvodnik generacije 1994. - Anid Travančić je bez konkurencije, odlično je otpevao "Nikad u životu pijanac nisam bio"...

SPREMAN DA PONESE TERET ŠTOPERSKI tandem Krneta - Marinković odradio je veoma dobar posao protiv Krke (1:0) i Domžala (2:0) - 180 minuta bez primljenog gola.
- To nam uvećava samopouzdanje. Svestan sam da igram na riskantnoj poziciji, da navijači ne tolerišu greške. Ali, uošte ne razmišljam o tome da li ću da kiksnem. Verovatno će doći iskusniji štoperi, što je dobro, jer ću moći da učim od njih. Ali, ako bude pao teret na mene, spreman sam da ga iznesem - samouveren je Marinković.

A zapitao se jedan Turčin u hotelu "Terme" da li je na pripremama juniorski tim Zvezde, čuvenog kluba koji je bio prvak Evrope 1991. Nije, ali većina momaka u sadašnjem sastavu tada nije bila ni rođena.

- Počeo sam da treniram 2000. Više iz zabave. Nisam ni sanjao da ću konkurisati za prvi tim Zvezde. Sva deca u Srbiji žele da igraju u našem najvećem klubu. Bez razmišljanja sam prihvatio poziv da iz Užica dođem u mlađe pionire Zvezde - zacakljenih očiju priča Marinković.

Još jedan štoper koji je došao iz Užica da ostvari dečački san, danas nosi kapitensku traku u Mančester junajtedu...

- Pre tri-četiri godine upoznao sam Vidića. Skupljao sam lopte na meču reprezentacije i sve vreme razmišljao kako da mu priđem. Upoznali smo se, rekao sam mu da sam iz Užica i odmah mi je dao dres. Sliku s Nemanjom čuvam kod kuće. On mi je idol i voleo bih da krenem njegovim stopama.

Marko je u Sloveniji napravio veliki korak ka prvom timu.

- Nedostaju mi iskustvo i rutina. Voleo bih da imam drskost u igri, da budem oštriji, kao Serhio Ramos. Često iznesem loptu i krenem ka golu da igram fudbal, teško mi je da se suzdržim. Protiv Krke sam tako krenuo u napad, pa su mi na poluvremenu rekli da nema potrebe da toliko izlazim. Svaki savet je bitan, pogotovo od Milijaša - kao i ostali Zvezdini klinci veliča kapitena Marinković.