DVADESTDVOGODIŠNJI fudbaler Borca iz Šamca, koji je preminuo u sredu od srčanog udara, na terenu, sahranjen je u petak oko 17 časova na gradskom groblju u Modriči. Iako je temperatura bila oko četrdesetog podeoka, na ispraćaju sjajnog sportiste i čoveka okupio se veliki broj građana.

Tu su fudbaleri Modriče u žutim dresovima, njegove klupske kolege iz šamačkog Borca, u crnim majicama samo sa grbom kluba, desetak drugova i drugarca sa fakulteta iz Banja Luke koji na majicama odstampali “Zavijek tvoji drugovi sa fakulteta“. Majka Stana zanemela od bola, otac Nedeljko pribran, a samo on zna kako mu je u duši. Sestra Dragana ne prestaje da plače.

- Hoćeš li sine progledati, osećaš li majčinu ruku kao nekada - jeca majka Stana.

A Stojan u kovčegu u sportskoj opremi, u žutom dresu Modriče. Sa sobom u grob poneo je rezervni dres i ono što je najviše voleo - fudbalsku loptu.

U trenutku spuštanja kovčega u grob prolomio se jecaj majke, sestre, oca, bake Lukijane, strica Vaslija, teke Cvijete i ostale rodbine. Plakali su fudbaleri Modriče i Borca kao mala deca, čini se iz kamena je krenula suza.

- Pa Čupo je bio drug, prijatelj, igrač, ma bio je naš, deo nas, a njega više nema, je li to moguće - pita se kapiten Modriče Đorđe Savić.

Bojan Pučević, kapiten Borca, pored koga je pao Stojan, lije suze.

- Ima li Boga, šta je ovo, zašto idu najbolji. Za kratko vreme bio je deo nas, a sad ga nema, ne mogu to shvatiti - jeca Bojan.

Nad odrom Stojan Tomića u ime klubova Modriče i Borca oprašta se portparol Slađan Jeremić.

- Pamtićemo ga onakvog kakav je bio, a bio je neko pored čijeg se imena i prezimena stavlja znak jednakosti za sve ljudsko i čestito. Ovako misle i u Modriči i u Šamcu, Stojane za svog kratkog života ispisao si deo istorije na koju će u oba grada i u oba kluba biti izuzetno ponosni. I u Borcu i u Modriči , dragi Stojane i dalje će se igrati fudbal. Nedostajaćeš, jer jedan od onih koji je verovao da je fudbal igra, nešto što se voli. Putuj anđele u raj- rekao je Jeremić opraštajući se od Stojana.

Iz Fudbalskog saveza Republike Srpske na sahrani nije bio nikog do čelnika. Rodoljub Petković se oglasio u medijima povodom kritika iz šamačkog Borca da se nije moralo igrati po onoj vrućini, zamenom teza.

-Igrale su se i druge utakmice ne samo tu, već svugde u svetu, u regionu, u Srbiji. Primedbe iz Borca ne bih mogao da komentarišem- reko je Petković.

Ugasio se jedan mlad život, ali nad tom činjenicom lebdi pitanje da li je morao, ili je negde neko zakazao u sistemu.