Još godinu da ugovora je ostalo Goranu Lovreu u Partizanu, ali je vezista krajnje realno shvatio situaciju u kojoj se nalazi, zatražio sastanak sa sportskim direktorom Albertom Nađem i dogovorio juče - sporazumni raskid saradnje.

Iskusni fudbaler, kako sam kaže, nije želeo da bude teret budžetu crno-belih, niti da zauzima mesto nekome od saigrača, a žali jedino što nije ispunio lična i očekivanja navijača.

- Istina je, razgovarao sam sa sportskim direktorom Albertom Nađem, sve je proteklo u prijateljskom tonu i dogovorili smo sporazumni raskid ugovora. Ostalo je samo da se sve to prenese na „papir” i da stisnemo ruke - kaže Goran Lovre za „Sport”.


Vezista je sam povukao poteze, shvativši situaciju još posle razgovora sa trenerom Vukom Rašovićem.

- Rekao sam i treneru Rašoviću ranije, a juče ponovio i sportskom direktoru Nađu da ne želim da budem na teretu Partizanu. Znam da nisam u planovima za narednu sezonu, da je i finansijska situacija u celom svetu teška i nije lako biti ispoštovati ugovore. A, nema razloga da zauzimam nekome mesto. Zato sam rešio da se dogovorim sa klubom, olakšam situaciju i njima i sebi lično.

Lovreu je jedino žao što nije dobio više prilike da opravda očekivanja.

- Nisam odigrao mnogo utakmica, a trebalo je možda samo kontinuiteta da se vratim igrački, jer sam pauzirao godinu pre povratka u Partizan. Naravno, ne krivim nikoga, niti zameram klubu bilo šta, žao mi je samo što se nisam pokazao u pravom svetlu pred publikom. Ispusnio sam želju da se vratim u klub u kome sam ponikao i za koji navijam, ali kockice se nisu poklopile.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

- Prvo ću dobro da se odmorim, a onda da potražim novi angažman. Da li negde na zapadu ili, pak, istoku odlučiću uskoro - zaključuje Goran Lovre.