POSLE Crvene zvezde - ponovo Zvezda. Marko Perović će narednih pet meseci igrati za Persepolis, najpopularniji iranski klub, koji prema rečima iskusnog veziste u azijskoj zemlji uživa istu reputaciju kao beogradski crveno-beli u Srbiji.

- Sve je rešeno, iz našeg Saveza je stigla neophodna dokumentacija i u nedelju stičem pravo da debitujem za Persepolis - kaže Perović. - Klub je iz Teherana i ima ubedljivo najviše navijača u Iranu, kažu oko 30 miliona. Persepolis ovde predstavlja isto što i Zvezda kod nas.


Marko ističe da je transfer realizovan na najbolji način zahvaljujući menadžeru Amiru Sadatiju, a da je pre potpisa prošao detaljne lekarske preglede.

- Iranci su naravno znali za probleme koje sam imao s kolenom i urađena je magnetna rezonanca, posle koje je sve rezultate pregledao konzilijum od šest lekara. Dali su mi zeleno svetlo i ugovor je potpisan.

Persepolis je u trci za oba trofeja...

- Veće šanse imamo za kup, u četvrtfinalu smo, mada ni zaostatak u prvenstvu nije nenadoknadiv jer ima još 17 kola do kraja. Ipak, osnovni cilj je biti među prva tri jer to donosi direktan plasman u Azijsku ligu šampiona.

Perovića je dočekao tim s nekoliko poznatih igrača...

- Tu su nekadašnji bundesligaški igrači Karimi iz Bajerna i Mahdivikija iz Hamburgera. Oko kluba vlada velika euforija i svaku utakmicu gleda bar 50.000 ljudi. To Persepolis svrstava u krug klubova s najvećom posetom na svetu - kaže Perović, koji je potpisao ugovor do maja 2013.